- Vi vil selvfølgelig være med og støtte krafttak mot kreft i øyregionen. Dette er en sykdom som berører de fleste av oss.

Det sier daglig leder Valborg Bekken ved Hotell Frøya. Hun har merket seg at kollega og konkurrent Stian Vatn ved Dolmsundet hotell har sagt at han vil gi ti kroner for hver overnatting i mars til innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft i øyregionen.

Som lokalavisa skrev sist uke, har Vatn sett på tallene fra mars måned i fjor, og 10 kroner per overnatting ville da tilsvart i underkant av 10.000 kroner.

- Dette blir en ekstra motivasjon til å selge ekstra rom denne måneden, sa Vatn, og utfordret samtidig Hotell Frøya til å gjøre det samme.

Gir også bort billett-penger

I går kveld tikket denne meldinga inn til lokalavisa:

- Som Dolmsundet Hotell gjør, så ønsker vi også å gi 10 kroner av hver overnatting vi har i mars. Basert på fjorårets tall, vil dette bli rundt kr. 12.000,-. Lørdag 21.mars har vi konsert med Marte Hallem med musikere på Hotell Frøya og i denne forbindelsen ønsker vi  å gi kr. 100,- per solgte billett. Selger vi 200 billetter, blir det kr. 20.000,- til kreftforeningen.

Eposten var signert Valborg Bekken.

- Jeg håper det kommer inn masse penger til denne innsamlingsaksjonen, sier hun.

[M]

Alle bidrag utgjør en forskjell

Kreftforeningen har en hovedinnsamling i året kalt "Krafttak mot kreft". Russen er Kreftforeningens hovedsamarbeidspartner og går med bøsser under aksjonen. Det gjør de også i år.

Men i tillegg utfordres også både store og små bedrifter til å delta i "Krafttak mot kreft i øyregionen" og det er mye forskjellig bedriftene kan gjøre for å samle inn penger, både av stort og smått.

- Kanskje laksebedriftene kan gi noen ører per slaktet laks i løpet av en time eller at ledelsen dobler beløpet de ansatte klarer å samle inn under aksjonen, eller at noen donerer vinlotteriet en fredag, foreslår Linda Skjærvik, kommunikasjonsrådgiver i Kreftforeningen. Hun har fått med seg lokalavisa Hitra-Frøya og lokalbanken Sparebank 1 Midt-Norge i å fronte aksjonen lokalt.

- I "Krafttak mot kreft" gir man etter evne, alle bidrag utgjør en forskjell, sier Skjærvik.

- Bedriftene må selv finne sin egen måte å gjøre denne innsamlingen på og tilpasse engasjement og innsamling til hva som passer hver bedrift best, sier banksjef Anders Gåsø.

For eksempel bidrar Rema 1000 Hitra med auksjon på en signert trøye fra hockey-stjernen Mats Zuccarello Aasen, som forhåpentlig vil innkassere noen tusenlapper.

Her er kontonummeret

Det er også opprettet et lokalt innsamlingsnummer hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen gjennom hele mars.

Kontonummeret er 4212.05.13731

[M]