Siste dagen før påskeferien har Mausund skole som tradisjon å arrangere spilldag for hele skolen. Ingen dataspill er tillatt, kun brettspill, kortspill osv.

- Dette er noe vi har gjort i alle fall de 20 siste årene og like populært hvert år, forteller Nina Mathissen til lokalavisa Hitra-Frøya.

Ved Mausund skolen er det derfor ingen som tar påskeferie før det er kåret en Ludomester. Alle klassene har hatt knallharde innledende runder i årets ludoturnering og tilslutt endte hver klasse opp med sin mester. På spilldagen kåres så skolens mester, før dagen avrundes med en felles lunsj laget av kjøkkengjengen.

- Vi synes denne tradisjonen er koselig og verdt å ta vare på, sier Mathissen.

Jubelen stod i taket hos 1.-4. klassingene da deres finalist ble årets mester i ludo. Premien var et påskeegg med noe godt oppi til hver av de fire finalistene.

- Dagen ellers ble brukt til spill av alle slag; Sjakk, Ludo, kortspill, Fantasi, Geni, Klossmajor, Ticket to Ride og fra loftet dro vi fram Kurong, som slår an hver gang, forteller skolen på sine nettsider, der de også viser flere bilder fra spilldagen.