Dolmøy Seafood er forhåndsvarslet om at de kommer til å vinne en premie under NM i røkt og gravet laks og ørret 2015.

Det er Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST), avdeling for Matteknologi, som i april gjennomførte bedømming av de mange produktene i dette norgesmesterskapet.

En fagjury bestående av fem personer vurderte alle produktene og kom frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Finaleproduktene ble i neste omgang bedømt av 24 dommere fra HIST.

Konkurransen i år samlet 28 produsenter fra hele landet, og til sammen ble hele 78 forskjellige produkter bedømt. Ni bedrifter/produkter er funnet verdige til å motta premie under NM, melder Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL). Blant dem er Dolmøy Seafood (som nå også står bak Hitralaks).

- Premiene skal deles ut torsdag 20. august, på messen Aqua Nor i Trondheim. Uten å røpe nå hvilken premie de får, så kan vi fortelle at følgende bedrifter bør ta turen til Trondheim, sier fagsjef Kari Griegel i NSL

De ni er:

  • Sotra fiskeindustri

  • Isfjord Norway

  • Maxmat

  • Fiskeeksperten Reinhartsen

  • Brødr. Remø

  • Dolmøy Seafood

  • Mikals Laks

  • Espevær Røykeri

  • Bofisk

- Årets konkurranse har vært jevn og dommerne var svært fornøyd med det høye kvalitetsnivået. Dette fører selvfølgelig til at det ikke er en selvfølge å bli en av premievinnerne, og at en premie derfor bør verdsettes høyt. Vi håper at alle vinnerne har mulighet til å komme til Trondheim i august, sier Griegel.