Hitra kommune opplyser i en pressemelding at de har mottatt melding fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) om at det er mobilutfall i Sør-Trøndelag. Dette medfører sterkt redusert mobildekning på Hitra og Frøya.

Telenors informasjonssjef kan fortelle at temperaturen har slått ut basestasjonene.

- Jeg har snakket med Telenors operasjonsleder, som kan fortelle at den sterkt reduserte dekningen i området Hitra og Frøya skyldes høy temperatur. Vi har full forståelse for at folk ikke kan bruke mobilen sin, så vi ønsker å rette på det så raskt som mulig. Jeg kan dessverre ikke si noen eksakt rettetid enda, men vi har folk på vei for å rette feilen, sier Maria Ekornes Myhre klokken 13.42.

- Hvordan kan varmen slå ut en basestasjon?

- Vi har ikke kommet frem til basestasjonene ennå, så det er vanskelig å si. Men det er mye teknisk utstyr i en basestasjon som ikke tåler så høy varme, uten at jeg kan si akkurat hva som skal til for å slå ut en basestasjon, sier Myhre.

Fasttelefon og internett skal imidlertid fungere.

Feil ved sentral

Kommunen har også fått oppdatert info fra Telenor om hvor feilen er.

- Jeg har fått melding fra Telenor om at det er feil ved Fillheia og Kyrksæterøra sentral som er årsaken til bortfall av kommunikasjon. Entreprenør er kalt ut for å rette feilen. Vi har ikke fått melding om når feilen forventes å være rettet, skriver Kjell R. Sæther til lokalavisa klokken 13.46.

Følgende basestasjoner skal være ute ifølge Nkom.

  •     Frøya: 8 av 12 mobile basestasjoner

  •     Snillfjord: 1 av 10 mobile basestasjoner

  •     Hitra: 10 av 13 mobile basestasjoner

  •     Hemne: 1 av 14 mobile basestasjoner