Bilorganisasjonen Amcar feirer 40 år i år og i den anledning har de sammen med over 300 forhåndspåmeldte biler fordelt på ulike etapper, lagt ut på "Amcar Norway Cruise" - en landsdekkende kjøretur fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Verdens lengste cruising

Kjøreturen på 7600 kilometer, er til sammenligning lengre enn både Route 66 og Lincoln Highway, og Amcar skriver på sine nettsider at de har blitt kontaktet av Guiness Book of Records, siden dette ser ut til å være verdens lengste organiserte bilcruise.

Blant de 30 stoppestedene deres rundt om i det langstrakte land, står Hitra og SommerFillan for tur torsdag den 23. juli.

Følger kommer kjørende innover fra Trondheim på ettermiddagen, før det på torsdagskvelden blir roadshow utenfor Hjorten Kjøpesenter.

Den lokale bilklubben her i øyregionen, Islanders Classic Car Club kommer også.

Kong Olavs Cadillac

På hvert sted Amcars roadshow er innom, parkeres det to amerikanske big-rig trucker med hengere og ut av dem rulles det ut flere spesielle utstillingsobjekter.

Denne Amcar-trucken inneholder spesielle utstillingsobjekter som skal rulles ut på SommerFillan.

Blant objektene, finne vi blant annet Kong Olavs 1951 Cadillac Fleetwood 75 Limousine.

Bilen var Kong Olavs favorittbil i 40 år og etter hans død i 1991, ble bilen fraktet til USA og donert til veldedig formål, deretter plassert på Vesterheim Norwegian Heritage Museum i Iowa. Der sto den til museet tok kontakt med Amcar og fortalte at de ikke lenger hadde kapasitet og ressurser til å ta hånd om bilen lenger.

Amcar har fått restaurert Cadillacen og i februar i år ble den fraktet tilbake til Norge, god som ny.

Kong Olavs Cadillac.

Prøvekjør en Corvette Stingray

De som tar turen innom roadshowet vil også få sjansen til å prøvekjøre en helt ny 2015 Chevrolet Corvette Stingray.

- Hver kveld trekker vi ut en heldig vinner av en prøvetur. Har man sertifikat får man kjøre selv, har man ikke sertifikat så får man bli med på en prøvekjøring. Bilen er en av to i Norge, forteller Hilberg Ove Johansen, general manager i Amcar og legger til at de gleder seg til å komme til Hitra.

Denne Amcar-trucken inneholder spesielle utstillingsobjekter som skal rulles ut på SommerFillan. Foto: Amcar.