En 37 år gammel Frøya-kvinne omkom i en båtulykke i Frøyfjorden den 23. august i fjor sommer.

Den unge mannen som førte båten, er nå tiltalt for uaktsomt drap og for å ha kjørt båt til tross for at han var påvirket av alkohol, melder adressa.no. Rettssaken starter i Fosen tingrett 18. august. Ifølge tiltalen skal ulykken ha skjedd som følge av uoppmerksomhet og/eller høyt alkoholinntak.

Som lokalavisa tidligere har skrevet, har båtføreren tidligere erkjent straffskyld, og har erkjent å ha kjørt i påvirket tilstand. Båtfølget kom fra en fest i Knarrlagsundet, og kjørte på grunn på Ragnhildskjærene ved Hammarvika. Hvor høy promille han hadde ved ulykkestidspunktet, ønsker påtalemyndigheten ikke å opplyse før rettssaken starter.

Ifølge tiltalen kjørte mannen en 27 fots båt med 300 hestekrefter. Båtføreren og en annen person ombord, kom uskadet fra grunnstøtingen, mens den 37-årige kvinnen ble kastet ut av båten, slik at hun landet på skjæret, ifølge tiltalen. Hun døde senere samme dag av hodeskadene hun pådro seg.

Ulykkesbåten ble tatt i land i Hammarvika

- Den tiltalte mannen har hele tiden erkjent straffskyld. Årsaken til at dette ikke går som en tilståelsesdom er at vi ønsker å få belyst saken på en grundigere måte, sier politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

- Føreren av båten har opplyst at han var godt kjent på stedet. Den delen av Ragnhildskjærene som han krasjet i er synlig over havoverflata, sier Vang til avisa, og legger til at båtføreren har forklart at han holdt 30 knops fart da ulykken skjedde.

Alle de tre som var involvert i båtulykken ved Hammarvika, var/er hjemmehørende på Frøya. Ulykken skjedde i tre - halv firetida natt til søndag 23. august.