I år feirer Trøndersk Matfestival ti år og det skal markeres med ei ti meter lang jubileumskake under åpningen av festivalen på Torvet i Trondheim i dag (torsdag).

Ti ulike bakere har blitt forespeilet å lage en meter kake hver, som skal settes sammen til ei lang kake og Pikene på Torget fra Hitra er en av konditoriene som bidrar med sin meter.

- Vi begynte litt tidligere denne uka med å lage den spiselige pynten og nå i morgentimene har vi holdt på å pynte den ferdige kaka, forteller Dina Lundberg tidlig torsdag morgen.

Sammen med sin tvillingsøster Kristine Lundberg eier, driver og baker de selv ved konditoriet Pikene på Torget, som i januar i år, åpnet en egen Pikene på Torget-avdeling på Orkanger.

Kristine og Dina med sitt kakebidrag til Trøndersk Matfestivals ti årsjubileum.

Kaken

Søstrene sier det var stas å få i oppdrag å bidra på jubileumskaken.

- Eneste kriteriet vi fikk, var at kaken skulle være i marspiantrekk slik at alle ti kakene kan skjøtes sammen. Innholdet og pynten ellers, har vært helt opp til oss selv.

Kaken er dekorert med spiselige blomster, sjokoladepraliner og makroner.

Kaken fra Pikene på Torget består av mandelbunn, krem, jordbær og valnøtter forteller Dina.

- Pynten består av spiselige marsipanblomster, sjokoladepraliner, mer sjokolade og makroner, legger Kristine til, før søstrene bærer kaken ut i bilen og setter kursen mot matfestivalen.

PS: Og da festivalen åpnet i Trondheim ved lunsjtider, var kaka på plass:

Da festivalen åpnet i Trondheim ved lunsjtider, var kaka på plass.