Hele to priser gikk til øyregionen under Trøndersk matfestival i Trondheim i dag.

  • Røkt lakseloins med pepper og cognac fra Garnvik vant prisen for årets sjømatprodukt i konkurransen mot klippfisk, fiskekaker og flere røykalaksvarianter.

  • Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er allerede et prisvinnende produkt, denne gang tok den hjem utmerkelsen årets økologiske produkt i konkurransen mot geleer og syltetøy og en rekke andre økologiske oster.

Utpekte seg fort

Garnviks laks er veldig god på smak. Konjakksmaken kommer etterpå og runder av fettsmaken i laksen, sier Åshild Hole som sammen med kokkene Kenneth Aastrøm Hynne, Adrian Løvold og Eskil Hildonen utgjør årets ekspertjury.

De forteller at det ikke er noen lett oppgave, når ost og laks skal måles opp mot kjøtt og syltetøy.

- Men vi kommer fort opp med 2-3 produkter i hver kategori som utpeker seg. Etter flere runder med smaking, blir vi oftest enige.

- Dette var over all forventning. Jeg er veldig stolt og overveldet, sier Vidar Garnvik til lokalavisa. Her er han i prat med årets ekspertjury.

Debuterer med pris

- Dette var over all forventning. Jeg er veldig stolt og overveldet, sier Vidar Garnvik. Han forteller at lakseloinsen med cognac og pepper er et produkt han har fått mye skryt av fra kundene også.

- De sier at der har du virkelig truffet på noe som sitter.

Garnvik er relativ fersk i bransjen og sa opp jobben for å satse for fullt på matproduksjon i mars i år.

- Det er jo fantastisk å få en sånn start. Og det er så gøy å være her. Vi får så mange positive tilbakemeldinger på produktene og her får vi fronte det vi brenner for.

Vidar Garnvik med utmerkelsen for årets sjømatprodukt røkt lakseloins med pepper og cognac under Trøndersk Matfestival i dag.