Frøya kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune har sammen valgt det nye samarbeidsstyret for Frøya kultur og kompetansesenter(FKKS. De tre styremedlemmene utgjør FKKS sitt høyeste organ.

Frøya kommune har valgt teknisk sjef Sigrid Hanssen som styremedlem, med kultur og næringssjef Maciej Karpinski som varamedlem. Som forslag til andre styremedlem, som måtte godkjennes av fylkeskommunen, foreslo kommunen Roger Antonsen fra Hitra, og Heidi Glørstad Nilsen som vara.

Fylkeskommunen foreslo fra sin egen administrasjon Rune Venås som styremedlem, og Dag Morset som varamedlem.

Dette styret ble vedtatt av fylkesutvalget tirsdag.

Dette er samarbeidsstyrets arbeidsoppgaver og ansvar:

- Samarbeidsstyret er det interkommunale samarbeidets høyeste organ, bestående av tre representanter med tre vararepresentanter oppnevnt av deltakerorganene. Frøya Kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune oppnevner hver 1 medlem og 1 varamedlem, og det tredje medlem med vara oppnevnes i enighet etter forslag fra FK. Ved første gangs oppnevning oppnevnes det tredje medlem for to år. Det tredje medlem skal ikke være ansatt eller tillitsvalgt i deltakerkommunene. Representantene har stemmerett uavhengig av sine kommuners eierandeler i selskapet. Styret konstituerer seg selv, og velger sin leder og nestleder. Ledervervet skal alternere mellom deltakerne. Styret har ansvaret for samarbeidets forvaltning og representerer samarbeidsorganene utad. Styret er ansvarlig for at samarbeidet til enhver tid er organisert hensiktsmessig i forhold til samarbeidets formål og de oppgaver som til enhver tid skal løses. Styret avgir innstilling overfor deltagerkommunene i følgende saker:

- Forslag til eventuelle rammer for opptak av lånegjeld .

- Forslag til eventuelle prinsipielle organisatoriske endringer.

- Styret utøver all myndighet som ikke tilligger kommunestyret og fylkestinget, bl a:

- Føre tilsyn med driftsleder/daglig leders ledelse av virksomheten.

- Få utarbeidet forslag til budsjett, økonomiplan, årsrapport og regnskap i revidert stand til kommunestyret FK og fylkestinget STFK. Forslag til årsbudsjett påfølgende år for skal ferdigbehandles i styret senest 1.september.

-Utarbeide regnskap innen 15. februar påfølgende år.

-Vedta samarbeidets organisasjonsplan innenfor de rammer som er vedtatt ved denne avtalen eller av kommunestyret FK og fylkestinget STFK.

- Treffe vedtak om disponering av fondsmidler - Avgi rapport om drift til eierne en gang pr. år i forbindelse med to ordinære budsjettmøter i henholdsvis kommunestyret FK og fylkestinget STFK.