Under Aqua Nor-messen i forrige uke delte Bewi og Sparebank 1 SMN ut pris til Brohode Frøya, det melder Sparebank 1 SMN i en pressemelding.

Rekruttering til næringen

En av de viktigste forutsetningene for videre kompetansebygging er å rekruttere dyktige unge mennesker til næringen.

I den forbindelse ble det overrakt en gave fra BEWI og SpareBank 1 SMN til Brohode Frøya, hvor målet er at man i samarbeidet mellom NTNU og kysten skal kunne rekruttere flere ungdommer til næringen blant annet ved at flere masteroppgaver innenfor et bredt fagfelt kan knyttes til relevante problemstillinger.

Et viktig virkemiddel blir å gi veiledere ved NTNU god informasjon om mulighetene på Frøya og kysten for øvrig når det gjelder den store norske næringen som havbruk er og kommer til å være. På den måten vil stadig nye studenter kunne få et godt innblikk i mulighetene dette gir.

Vil gi økt kraft til synliggjøring

Per Johan Røttereng mottok på vegne av Brohode Frøya gaven pålydende 100 000 kroner, i fra de to toppsjefene Svenn Bekken, Bewi og Finn Haugan Sparebank 1 SMN.

Røtterberg kunne bekrefte at denne gaven ville gi økt kraft til arbeidet med å synliggjøre mulighetene på kysten for stadig flere og så fram til å sette i gang.