Politiet oppretter en undersøkelsessak etter episoden på Fillan skole fredag kveld, der elever angivelig hadde sett en maskert person med skytevåpen.

Ulike forklaringer

- Gutten som fredag kveld fortalte om den maskerte mannen, sa at han hadde var sammen med en jente som hadde sett det samme. Men da vi fikk snakket med jenta lørdag kveld, så fortalte hun at det ikke var noe spesielt hun hadde reagert på i det tidsrommet, sier Petter Hove ved Hitra og Frøya lensmannskontor.

- Betyr det at det ikke var noen maskert person med skytevåpen?

- Jeg kan si at det forsterker vår mistanke om at den maskerte personen ikke er reell. Men vi har fortsatt ikke fått en fullstendig avklaring på saken, sier Hove.

Ønsker kontakt med buss-sjåfør

Politiet er interessert i å få kontakt med sjåføren av en buss som hadde stoppet mellom Hitra-Torget og Hjorten kjøpesenter i det aktuelle tidsrommet.

- Gutten fortalte at den maskerte mannen skulle ha kommet ut av bussen. Denne bussen, som blir beskrevet som en stor buss, er observert fra flere hold. Derfor er vi interessert i å komme i kontakt med sjåføren. Det hadde vært interessant å høre hva han har sett, sier Hove.

Politiet vil i løpet av dagen kontakte skolen og kommunen for å høre om de trenger noen form for oppfølging etter hendelsen.

- Det var en del unger som ble ganske oppskjørtet etter å ha hørt om det som skulle ha skjedd. Det er ingen tvil om at det var en ubehagelig melding og hendelse for flere parter. Hvis det er ønskelig så er vi interessert i å informere litt nærmere og bidra med en avklaring om hva som har skjedd, sier Hove.