Bewi har i lang tid vært i forhandlinger med Hitra kommune om etablering på det nye industriområdet på Jøstenøya, og er den første av flere bedrifter som har skrevet kontrakt.

- Vi har stor tro på Jøstenøya. Kommunen har gjort en veldig god jobb der. Vi vil bygge ut 6.000 kvadratmeter fabrikk, der vi vil satse på næringsmiddelemballasje og byggprodukter. Det blir et topp moderne anlegg med bruk av naturgass i stedet for olje, slik vi har gjennomført det på alle våre fabrikker. Da vil det ikke bli NOX-utslipp(nitrogenoksyd) og redusere Co2 utslippene med 30 prosent. Da blir det heller ikke noe sotutslipp, noe som er kjempeviktig for lakseprodusentene som produserer mat. Og så får vi en del spillvarme til overs  som vi ønsker å utnytte i samarbeid med andre aktører på Jøstenøya, sier Bekken til lokalavisa Hitra-Frøya.

Virksomheten på Jøstenøya vil ikke gå utover driften på Frøya, heller tvert i mot mener Bekken.

Skal ligge nær lakseslakteri

- Det vil styrke fabrikken på Frøya, fordi det vil garantere at alle kundene på Frøya får emballasje når de trenger det. Etableringen på Hitra vil sørge for at våre kunder i øyregionen vil få en hundre prosent leveringsdyktighet, ved at vi kan levere emballasje selv om det skulle oppstå noe totalt uforutsigbart som hindrer transport fra Frøya til Hitra, sier Bekken.

Han fremhever at det er viktig at de nå blir liggende tett inntil lakseslakteriene de leverer emballasje til.

- Det er fryktelig viktig at vi ligger så nære. Vi ønsker å bli en totalleverandør til våre kunder, og da kan vi garantere dem kasser og andre produkter, sier Bekken, som vil satse på levering av Bewis nye emballasjekasse med lokk av plastfilm.

- Vi mener vi kan gjøre laksenæringen mer konkurransedyktig ved bruk av den nye emballasjen, der pris og reduserte miljøutslipp er positive gevinster. Næringen kan redusere sine Co2-utslipp med 155 tusen tonn hvis de erstatter kassene med våre, mener Bekken.

- Skal bli god og trygg bedrift

Byggingen kommer i gang så snart ett av de to lakseslakteriene etablerer seg.

- Vi setter i gang byggingen sammen med Marine Harvest eller Lerøy Midnor, avhengig av hvem som etablerer seg først, sier Bekken.

Han er usikker på hvor mange arbeidsplasser fabrikken vil gi.

- Vi er ikke kjent for å ha så mange arbeidplasser, men mest for at vi har gode og trygge arbeidsplasser. På Frøya har vi rundt 55 arbeidsplasser. Det blir noen færre på Hitra til å begynne med, men vi kan love at det blir en god og trygg bedrift , sier Bekken.

Rådmannen fornøyd

Rådmann i Hitra kommune, Roger Antonsen er svært fornøyd med avtalen.

- Vi synes det er kjempebra og ønsker Bewi svært velkommen til Jøstenøya. De er veldig fremtidsrettede og er veldig kreative i forhold til utnyttingen av område. Marine Harvest ønsker å bygge en grønn miljøvennlig fabrikk på Jøstenøya, og Bewi har i tillegg mange gode innspill og tanker for å lage et veldig miljøvennlig industriområde i forhold til gjenvinning av avfall og energi, sier Antonsen.

Flytter hit: Bewi etablerer fabrikk på Jøstenøya. Ideskisse for industriområdet på Jøstenøya. ©Sivilarkitekt Børre Johansen