Volumetmåtte skrues tre hakk ned på telefonen da Andrea Wahl Jørgensen og LiseHilmarsen fra Frøya fikk beskjeden om at de begge skal til Ørlandet for årepresentere øyregionen under MGP lokals finale 20.januar.

- Dukødde no? sier Lise nølende, før jubelen virkelig slippes løs i røret.

MensAndrea ventet til hun trodde samtalen var brutt før de virkelige høyesteskrikene fikk telefonkablene over øyregionen til å viberere som fiolinstrenger.

Over 900 SMS-stemmer avgjorde

Nesten900 stemmer var fordelt på de 14 deltakerne fra øyregionen som knivet omhverandre på slutten.

- Vi skalintensivere øvingene nå, før det braker løs på Ørlandet,forteller sanglærer ogprimus motor, Håvard Dyrø, som stolt gratulerte begge sine elever med seieren.

Lisehadde planene klare, og opskrifta er: - Jeg vil prøve å gjøre alle leksene påskolen, slik at jeg kan synge hjemme hele tiden frem til finalen.

12 spente finalister

Det erlokalavisa Hitra-Frøya som i samarbeid med kulturkontorenepå Hitra og Frøya har vært på leting etter kandidater til denne vinterens show.

Alle somønsket det fikk delta i en fellesmønstring i amfiet på kulturhuset påSistranda i høst. Deretter har det vært SMS-avstemming blant alle kandidatene, og nåer det altså klart hvem som går videre fra øyregionen. Tilsvarende runder er avholdt i andre regioner i Midt-Norge. Totaltblir det 12 finalister, pluss muligens en ekstra artist som plukkes ut avØrland kultursenter.

PåØrlandet vil en jury avgjøre hvilke fem av de 12-13 finalistene som når heltfram og får opptre som oppvarmingsartister foran 3.000 publikummere. Det skjer i forbindelse med den tv-sendte delfinalen i Melodi Grand Prix. Vinnerne fårogså en DVD-innspilling produsert av NRK.