Plumbo ble et stor hit under fjorårets utgave av Frøyafestivalen. Nå har Plumbo satt opp Frøya som spillested også for årets sommerturne. Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug er svært fornøyd, og forteller at det var bandet selv som ba om å få komme tilbake til årets festival.

- Etter konserten ba Lars Erik Blokkhus om å få komme tilbake i 2013. Vi lovet ingenting den gangen, men nå får publikum sjansen til å oppleve dem igjen når Plumbo åpner lørdagens program, forteller Stenhaug.

Plumbo spilte også tidlig i fjor. Det hindret ikke svært mange i å dukke opp.

- Mange husker starten på sisste års Frøyafestival...ikke minst de 400-500 publikummerne  som sto i kø utenfor inngangen da Plumbo åpnet fredag kveld klokken 18:00. Nesten 2000 publikummere var dog inne klokka 18:30 og fikk oppleve resten av en fantastisk konsert, minnes Stenhaug.

Åge Aleksandersen er "selvfølgelig" også på plass til årets Frøyafestivalen. I fjor holdt han kirkekonsert i Sletta. I år er han headliner på utescenen fredag 9. august.

Stenhaug forteller at han har flere headlinere på lur, men disse blir ikke presentert før billettsalget tar til om et par uker.

Gunnar Pedersen og Åge Aleksandersen i Sletta kirke. (Foto: Sten Egil Røvik)