- Vindforholdene har snudd, og de siste meldingen går ut på at brannen er på vei mot bebyggelsen på Nesset. Brannmannskapene har konsentrert seg om å sende ressursene til området der for å avskjære brannen. Brannen er ikke under kontroll, forteller brannmester Eivind Schjødt ved Trøndelag brann- og redningstjeneste til Hitra-Frøya ca kl. 13.15.

Klokken 13.45 vet brannmesteren foreløpig ikke hvor langt mot Nesset brannen har kommet. Avstanden fra Litjvatnet hvor brannen startet, til Nesset er ca 4 kilometer i luftlinje.

Barna er sendt hjem

Barnehagen på Nesset er nå stengt og barna er sendt heim. Frøya kommune melder på sine nettsider at også eldre på Nesset er evakuert.

Varaordfører Martin Nilsen sier at det kan bli aktuelt å evakuere flere områder.

- Vi har evakuert en barnehage og en del eldre. Politiet sier de vurderer å evakuere folk fra fler eområder, blant annet Klubben, Gurvikdal og Sandvika, sier han til VG Nett. - Vi har satt hotellet i beredskap hvis brannen utvider seg, sier Nilsen.

64 barn er sendt hjem

Bestyrer i Nesset barnehage på Frøya, RitaTangen,  bekrefter at Nesset barnehage nåer fullstendig evakuert på oppfordring fra kriseteamet I kommunen.

- Alle våre 64 barn er nå evakuert og hentet frabarnehagen, sier Tangen til lokalavisa.

Kun ansatte er enda igjen i barnehagelokalet. Etterei kort samling er disse også på vei hjem etter oppfordring fra ass. rådmannBeate Sandvik Meland.

- Vi ser ingen brann fra barnehagen enda, men vi harevakuert alle og krysser fingre for at det skal gå bra, sier Tangen.

Har skjedd uten dramatikk

Ei gruppe fra barnehagen var tidligere i dag på tur,og disse har sett røyk .

- Ut over det er ikke hverken røyk eller flammer synligefor noen av oss her i barnehagen, sier Tangen.

Selv er bestyreren også på vei til å dra som densiste av de ansatte, så fort telefoner og henvendelser er tatt hand om.

- Evakueringen har skjedd udramatisk så langt og selv skal jeg også snartforlate barnehagen. Jeg har bolighus i nærheten, legger Rita Tangen til.