Frøya og norsk sjømat spilte en av hovedrollene da svensk TV4s storsatsing Sveriges Mästerkock la årets utenlandsreise hit til oss. Onsdag kveld viste svensk TV4 episoden der kokke-kjemperne ble tatt med til Frøya og Titran på havfiske.

Ifølge Norsk Sjømatråd fulgte hele 1,2 millioner tv-seere programmet. Der fikk de se kokke-spirer som ble helt henrykte over fangsten, og råvarenes kvalitet og turen til havs.

Den overveldende responsen er vist i videoklippet, som også du kan se ved å klikke på hovedbildet i denne artikkelen.

Paris, New York - og så Titran

TV4 valgte storhavet utenfor Frøya da det svært populære TV-programmet Sveriges Mästerkock for sin utenlandsreise i årets sesong. Det etter å ha besøkt verdensmetropolene Paris og New York de foregående årene.

Fiskeriutsending til Sverige, Line Kjelstrup, er selvsagt glade for at produsentene av Sveriges Mästerkock valgte norgeskysten og Frøya som innspillingssted.

- Vi har fått tilbakemeldinger på at både naturen og maten som kommer herfra har gjort et positivt inntrykk, sier Kjelstrup.

Imponert over stå-på-viljen og stoltheten

Dommere og deltakere fikk oppleve de spesielle smaksegenskapene til ferske råvarer som laks, torsk, kamskjell og sjøkreps.

Norges sjømatråd har sammen med en rekke lokale bidragsytere sørget for å skaffe det svenske produksjonsteamet best mulig arbeidsforhold på Frøya. Både SalMar, Liantunet, Frøya kommune og Frøya videregående skole har bidratt til den store produksjonen.

Noe som imponerte deltakere og produsenter av Sveriges Mästerkock var den lokale stå-på-viljen og stoltheten over å leve i pakt med havet.

– Vi vet at svensker er svært opptatt av hvor maten de spiser kommer fra. Med dette programmet vil over en million seere få oppleve de  naturgitte forutsetningene som gjør at norsk sjømat er av ypperste kvalitet, sier Kjelstrup.

"Stolt øyværing" er en del av lokalavisas jubileumsfeiring. Vil du lese flere historier om stolte øyværinger, gå til www.øyværing.no

Deltakerne i Sveriges Mästerkock virket svært fornøyde med oppholdet (Skjermdump Tv4).
Fiskeriutsending til Sverige, Line Kjelstrup (Foto: Kristian Helgesen)
"Stolt øyværing" er en del av lokalavisas jubileumsfeiring. Vil du lese flere historier om stolte øyværinger, gå til www.øyværing.no