Alle foreldre og elever ved 7.-10. trinn ved Fillan blir invitert til storforeldremøte den 3. april. Temaet blir barns bruk av dataspill og internett.

- Vi foreldre vet nok generelt lite om hva som foregår på gutte/jenterommet, og med den utvikling som har vært på bl.a. dataspill de siste årene tror vi noen kan få seg en rystende opplevelse, sier Bjørn Fjeldvær, som er FAU-leder ved Fillan skole.

Mange års erfaring fra spillbransjen

Til å holde et innledende foredrag, har skolen hyret inn Bernt Erik Sandnes. Han har jobbet i spillbransjen i mange år, og har vært alt fra skribent til arrangør av forskjellige spillevents rundt omkring i Norge. Nå holder han foredrag for barnehager, skoler og kommuner. Sandnes snakker varmt om spilling, men forteller også om de farer som ligger og lurer i bakgrunnen.

- Spilling er ikke bare gull og grønne skoger, for om man ikke følger med er det lett at poden/jenta både sitter for lenge eller kanskje også spiller spill som ikke passer alderen. Det er viktig at man som foreldre følger med på hva barnet spiller, hvis ikke kan det slå feil ut og påvirke hverdagen for hele familien, sier Sandnes.

Eksempler på storskjerm

FAU vil rigge til med storskjerm i Hitrahallen og tror på et engasjerende foredrag. I 2010 ble Sandnes nominert til årets ildsjel i spill Norge og Ung Kulturpris. Samme år fikk han Inspirasjonsprisen fra Snåsa kommune og Sparebank 1 for sitt arbeid blant barn og unge.

Gjennom foredraget viser han til mulighetene som finnes i spillverdenen. Han vil drøfte barnas (og voksnes) bruk av internett. Hva bør vi tenke på før vi legger ut noe på nett? Hva skriver vi på nett, og hvordan opptrer vi på nett?

- Sandnes vil blant annet vise intro på noen spill, og det legges opp til spørsmål og diskusjon underveis. Gjennom foredraget viser han til mulighetene som finnes i spillverdenen, sier Fjeldvær.

Fornuftige regler

- Kanskje gjøre det enklere å sette fornuftige regler? Uansett tror vi i FAU at bevisstgjøring for både voksne og barn/ungdommer omkring databruk / spill / nettvett er viktig og mer nødvendig enn noen gang, sier Fjeldvær.

Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) sier det er obligatorisk oppmøte for alle elever 7.-10. trinn. Yngre elever er også velkomne dersom foresatte ønsker det og følger dem. Det er mulighet til å vinne premier under foredraget.