Arne Øien og familien har hytte på Fillingsneset på Frøya, mens faren Alfred bor på Dolmøya. I ferien pleier de å sette kveitline sammen i Frøyfjorden utenfor Dolmøya. Da den første lina ble dratt i år fikk de virkelig noe å baske med.

- Dette er noe svært

- Da jeg begynte å dra line tenkte jeg at dette er noe svært. Kveita var sprell levende og jeg hadde problemer med å holde den igjen. Kveita dro ut hele lina tre ganger før jeg begynte å få såpass kontroll på den at jeg kunne dra den opp til båten, sier Øien.

Men kampen var ikke over da kveita endelig kom til syne i vannflata. Mens faren bukserte båten, måtte Arne alene ta hånd om den enorme kveita.

- Som en manndomsprøve

- Det var et stort problem å få den opp i den lille skjærgårdsjeepen. 135 kilo er ikke så tungt under vann, men da jeg prøvde å få den over ripa kjente jeg virkelig hvor tung den var. Etter et kvarter med jobbing klarte jeg å få den opp i båten. Da var hele dørken full av fisk. Å få en kveite på 190 centimeter over ripa var som en manndomsprøve. Den forrige rekorden på 46 kilo ble skikkelig knust, sier Øien.

Nå er det mange i familen som kan glede seg til en kveitemiddag.

- Kveita er ferdig filetert og pakket. I ettertid har vi fått flere kveiter, og har til sammen 182 kilo ferdig filetert kveite i fryseren, som vil bli fordelt til familie og nær slekt, forteller Øien.