Etter Coop Hamarvik-sjef Audun Klevs "nødrop" om kaotiske tilstander og varsel om stans i vareleveransene i går, har ting skjedd fort.

Karin Bjørghaug (KrF), leder i fylkets samferdselskomite, sa i går ettermiddag til lokalavisa Hitra-Frøya at hun har prøvd å ta kontakt med fylkesrådmannen og veivesenet for å få merket av et område på Dyrøya til varetransport. Og i dag varsler fylkesrådmann Odd Inge Mjøen at utbedringer er underveis:

- Muligheter for å snu større kjøretøy

- Jeg har kontaktet fungerende veisjef Kjell-Åge Lauritzen. Han setter folk på saken i dag, slik at fremkommelighet og muligheter for å snu større kjøretøy kommer på plass, opplyser Odd Inge Mjøen.

Tiltaket er gjort etter forslag fra Klev.

- Audun Klev er en praktisk mann, og foreslo at det kan være mulig å gjøre noen kortsiktige enkle grep for å merke av et område for varetransport. Det er mulig at det kan gå ut over den ordinære parkeringen, men jeg mener vi må prioritere at butikken får varer, sa fylkespolitiker Bjørkhaug til Hitra-Frøya i går.

Vil se på langsiktig løsning

Audun Klev skrev i går brev til fylkeskommunen etter at Coop Norge varslet at varebil-sjåførene nektet å kjøre til butikken på Dyrøya på grunn av parkeringskaoset som til tider råder ved kai- og butikkområdet.

- Henvendelsen er å betrakte som et "nødrop", skrev Audun Klev i eposten til fylkeskommunen.

Fylkespolitiker Bjørkhaug sier til lokalavisa at hun etter sommeren vil sammen med fylkesrådmannen, veivesenet og kommunen se på en mer langsiktig løsning ved trafikknutepunktet på Dyrøya.

- Parkeringsområdet er allerede utvidet og merket, men mye tyder på at kapasiteten ikke er stor nok i toppene på sommeren og i påska. Derfor må vi se på situsjonen på nytt, etter sommerens erfaringer. Jeg vil ikke signalisere at vi finner en løsning for alle toppene, men vi må finne en bedre løsning enn vi har nå, mener Bjørkhaug.