Arbeidsledighetstallene for juli foreligger nå fra NAV. For Frøya, Hitra og Snillfjords del er det ikke voldsomme endringer målt mot samme måned i fjor sommer, men det gir likevel noen prosentvise utslag.

  • I Frøya er det nå registert 57 personer (2,4 prosent av arbeidsstyrken) helt uten arbeid. Dette er ni flere enn på samme tid i fjor og tilsvarer en økning på 19 prosent.

  • I Hitra er det nå registrert 45 personer (2,0 prosent av arbeidsstyrken) helt uten arbeid. Dette er tre færre enn på samme tid i fjor og tilsvarer en nedgang på 6 prosent.

  • I Snillfjord er det nå registrert 8 personer (1,6 prosent av arbeidsstyrken) helt uten arbeid. Dette er fire flere enn på samme tid i fjor og tilsvarer en økning på 100 prosent.

- Kun fire kommuner i fylket har nå en ledighet på under to prosent. Lavest i ledighet ligger Åfjord med en ledighet på 1,2 prosent fulgt av Tydal og Snillfjord med henholdsvis 1,5 og 1,6 prosent. Høyest i ledighet ligger Rissa med 6,9 prosent, opplyser NAV.

Ledigheten økte siste år

Ved utgangen av juli er det i alt 4 477 sør-trøndere uten arbeid. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken og er en økning på nesten 500 personer, eller 12 prosent, fra samme tid i fjor. Ledigheten for landet er på 3 prosent.

- Ledigheten øker vanligvis noe i sommermånedene sammenlignet med resten av året. Dette er også tilfelle i år, men nivået på ledigheten er noe høyere enn i fjor. Så langt i år er ledigheten ca 12 prosent høyere enn i fjor. Dette ser vi også i stillingstilgangen, som har gått ned med ca 9 prosent. Ledigheten er likevel lav, og det er litt tidlig å si om endringene skyldes et trendskifte i økonomien, sier Bernt Asle Arntsen, avdelingsdirektør i NAV Sør-Trøndelag.