Når Frøyafestivalen arrangeres år etter år, gir det økonomiske ringvirkninger i lokalt næringsliv. Det legges igjen penger i blant annet overnatting, mat og handelsstanden.

Valborg Bekken, daglig leder ved Hotell Frøya og driver av kafeen på Stjernesenteret, er ikke i tvil om festivalens betydning.

- Frøyafestivalen gjør at regionen Frøya/Hitra blir oppdaget av enda flere. Frøyafestivalen er en flott festival som virkelig har fokus på at folk skal trives. Her er det lagt opp til underholdning og musikk for enhver smak, skryter hun.

- Frøya trenger Frøyafestivalen, og det er  opp til hver enkelt av oss som driver med reiseliv og handelsnæring å utnytte potensialet som ligger i at så mye folk er på Frøya i forbindelse med denne helga, sier Bekken.

- Skaper viktige ringvirkninger

Begge hotellene i regionen merker godt at det er hektisk aktivitet i øyregionen, også gjennom den lateste sommeren, når mange andre regioner opplever "dødtid".

- Festivaler, «dager» og aktiviteten ellers i Hitra- og Frøyaregionen skaper ringvirkninger som er viktige for oss, sier Stian Vatn ved Dolmsundet hotell. Også dette hotellet forteller om et nært og godt samarbeid med Frøyafestivalen.

- Dolmsundet hotell har i mange år hatt et nært og godt samarbeid med Frøyafestivalen. Vi huser mange artister og festivalgjester også i 2014, sier Vatn.

Fullt belegg

Bekken ved Hotell Frøya forteller om fullt belegg i festivalhelga.

- Hotell Frøya har et godt samarbeid med både ledelse i festival og lokale bedrifter. Vi har selvsagt fullt belegg festivalhelga, mange festivalgjester oppdager alt øyregionen har å tilby og kommer tilbake år etter år. I år har vi et nybygg stående ferdig og har 60 hotellrom og 7 leiligheter disponible. I fjor prøvde vi festivalbuffet på dagtid og det slo virkelig an, så i år blir det også festivalbuffet både lørdag og søndag. Vi driver Cafe Sjøstjerna på Stjernesenteret og her merker vi også at det er masse folk. Butikkene har også masse å gjøre, sier hun.

Frøyafestivalen åpner med Halvdan Sivertsen-konsert i Sletta kirke torsdag 7. august.

- Festivaler, «dager» og aktiviteten ellers i Hitra- og Frøyaregionen skaper ringvirkninger som er viktige for oss, sier Stian Vatn ved Dolmsundet hotell.