Lederstafetten i Hfguiden/lokalavisa Hitra-Frøya:

Hallgeir Bremnes (43), daglig leder Biotrål

Hallgeir Bremnes har ruget lenge på forretningsplanene for tang og tare. Derfor var det en vanskelig beslutning å selge selskapet han har bygget opp. Men nå jobbes det knallhardt for å få på plass ny fabrikk og videreforedling av tareprodukter.

Hvordan startet din bedrift? Etter at jeg flyttet hjem igjen i 2001, ville jeg starte med noe eget og ikke i havbruk. Men det ble et selskap til på veien.(Lerow) Jeg ville prøve taretråling, da det virket som en utfordrende og stabil næring.

Hvilke prosjekter jobber dere med akkurat nå? Akkurat nå er det fabrikk og oppstart av produksjon av tare som gjelder. Vi jobber med å få i drift lastebåt og høste-apparatet samt å ansette folk, fra ide til produksjon.

Hvor mange timer vil du anta du jobber i en gjennomsnittlig uke? Sånn passelig etter behovet som trengs nå.

Hvordan vil du beskrive arbeidsdagen din? Perfekt, nydelig vær og masse utfordringer, og dyktige folk rundt meg.

Hvordan kobler du best fra jobben? Det er med familien eller gode venner og ”ein kastroll” med bacalao.

Hvordan tror du dine ansatte ville beskrive deg som leder? Åpen, godt humør, krevende og glad. Sikkert litt utfordrende også.

Hvordan vil du beskrive deg selv som sjef? Tydelig, enkel og løsningsorientert. Ansvar= frihet= konsekvens.

Ser du for deg at du skal være sjef/leder resten av yrkeslivet? Jeg kan ikke spå, så jeg har ikke bestemt meg for noe fast retning ennå, da jeg har mange muligheter for veivalg for resten av livet. Jeg skal avslutte jobbkarrieren på sjøen som fisker, hvis livet vil så.

Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt? Det var å selge Biotrål og slippe andre inn på eiersiden. Hadde "ruget" lenge på forretningsplanene.

Hvilke fordeler og ulemper er det ved å drive en bedrift ytterst på Trøndelagskysten? Fordelene er regionen og folket, samt naturressursene og alle muligheter som ligger her ute. Ulempen er tilgang på kompetanse og logistikken til å sørve bedriftenes behov. For lite lokal råderett gir en del ulemper også.

Hvilke planer/visjoner har bedriften for fremtiden? Videreutvikle pilotanlegget for tare og tareoppdrett. (og det er ikke bare bare)

Hva er din bedrifts styrke? Eierne og de flotte ansatte.

Hvilket prosjekt mener du er det aller viktigst at lokalpolitikerene prioriterer de neste årene? Det er å henge med i utviklingen og behovene som kommer av all aktiviteten her i regionen. De er 3 år bak p.t. (Det er mye bra også)

Hvordan fungerer næringssamarbeidet mellom Hitra og Frøya? Det fungerer godt og bedriftene legger den gode vilje til når det trengs. Men savner samarbeid på de "store linjene", her går regionen glipp av mange større prosjekter. Men alt henger i sammen til slutt…

Hvilken annen lokal bedrift vil du trekke frem, og hvorfor? Espen Nilsen, Uttian, som har bygget seg opp innen fiskeri. Og fordi han har satset hardt og klart det mange har ønsket, men ikke villet nok.

Hvilken leder bør vi intervjue neste gang? Espen Nilsen.