Da Hans Kristian Werkland (19) kom hjem fra nattevakt på ei ventemerde på Salmar, hadde noen sluppet løs alle kaninene hans og drept tre av dem. En var rett og slett delt i to.

- Jeg skjønner ikke at noen kan finne på å gjøre noe sånt. Jeg vet ikke hvorfor eller hvem som kunne ha gjort dette, sier Werkland. Han kjøpte seg dvergveddere i januar for å ha i hagen sammen med høner og ender.

- Jeg hadde kaniner da jeg var mindre også, og synes det er artig å holde på med dyr, sier han.

Men den opplevelsen unggutten fikk da han kom hjem fra jobb i går, var langt ifra lystig.

- Jeg kom hjem fra jobb og skulle se om kaninene i 14-tia. Da var alle sluppet løs og gikk fritt . Tre lå døde i buret og fem andre unger var borte, forteller Werkland. Til sammen hadde han 18 kaniner.

Funnet kniv

Politiet undersøkte i går åsted etter at de fikk inn meldingen om at tre kaniner var drept, og fem sluppet løs eller fjernet fra burene sine på Nordyrøya på Frøya.

- Dette har skjedd natt til i dag. Vi har sikret spor på stedet, og saken er anmeldt. Vi ønsker tips i saken, opplyser operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han forteller at de har gjort funn av gjenstander som ikke tilhører dyreeieren på stedet.

- Det så ut som kaninungene var slått ihjel, og en av dem var kappet i to. Politet fant en kniv og noe annet på stedet, forteller Hans Kristian Werkland.

Den unge frøyværingen forteller at saken om kaninene har blitt delt 200 ganger bare siden i går kveld, og at flere har tatt kontakt med han for å uttrykke hvor forferdelig det er at noen har gjort noe sånt.

- Jeg har aldri hørt om det på Frøya før. Jeg ble selvfølgelig lei meg når dette skjedde, sier Werkland som forteller at han ikke vet at han har noen uvenner som kunne gjort dette som en handling mot han, og han tror heller ikke det er snakk om barn.

- Hadde det vært barnestreker ville de bare ha sluppet løs kaninene, ikke drept dem slik. Jeg synes det er forferdelig trist at noen har gjort dette, og jeg håper politiet finner ut hvem som har gjort det, sier Hans Kristian Werkland.