Også leverandør-bedriftene merker at opppretterne har måttet slakte unna mye laks.

- Vi har gjort tilpassinger til situasjonen, ved å permittere ett skift, samt at noen av våre faste vikarer er blitt oppsagt, forteller Bewi-direktør Svenn Bekken.

Som leverandør av emballasje til lakseslakteriene merker også fabrikken på Hammarvika det som har skjedd i lakseindustrien. Problemene med lakselus har gjort at oppdretterne har blitt pålagt å slakte ut fisk tidligere enn planlagt.

Marine Harvest Ulvan har varslet stenging av lakseslakteriet fra 1. januar, og Innovamar på Nordskaget har redusert slaktingen. Bedriften planlegger i følge tillitsvalgt Scott William Howell å permittere en til to dager i uka.

Det er fem vikarer som har fått oppsigelse fra Bewi, og åtte personer blir permittert. Svenn Bekken sier man forventer at situasjonen vil være normalisert igjen, og de ansatte på det permitterte skiftet vil være tilbake på jobb i løpet av februar/mars.

Elektroteam har også en del av arbeidstokken i oppdrag hos de store oppdrettskonsernene. Daglig leder Roger Einvik sier at de så langt ikke merker noe til situasjonen i laksenæringa.

- Det har ikke slått inn direkte hos oss ennå, men jeg ser ikke bort fra at det kan gjøre det, sier Roger Einvik.