Blant skuespillerne i årets gårdsteater på Hjertåsen ved Sandstad, finner vi Martin Karelius Østensen fra Bærum. I sommer spiller han selveste Kaptein Sabeltann i dyreparken i Kristiansand. Gunhild Hjertaas i Teater Framdrift mener det må være like flott å ankre opp i Terningen som i Kjuttavika.

Sammen med Martin kommer det i tillegg tre andre førstereisgutter til Hjertåsen i år: Skuespillerne Fredrik Høstaker fra Førde, Ulrik Tangen fra Fredrikstad og Kristoffer Hjulstad fra Harran i Namdalen.

- Jeg har jo vært med Teater Framdrift et år tidligere, men da spilte vi ikke på Hitra. Alle snakka så varmt om plassen og jeg gleder med veldig over å få være med et år til og endelig få oppleve øya, sier Kristoffer gjennom en pressemelding. Han legger til at han har forberedt seg godt.

-I Namdalen har vi ikke flått. Jeg har pakka ned fullt verneutstyr og finlandshette og føler meg klar for å møte det berykta insektet, sier han.

Ellers medvirker ”traverne” Ola Wist Holmen, Jenny Kaatz, Kari Wist Holmen, Helga Haga og Gunhild Hjertaas. Mange barn fra Hitra blir også med å skaper liv på tunet og i hauan.

- Dette er den hittil største produksjonen Teater Framdrift har hatt på Hjertåsen, sier Gunhild Hjertaas. Aldri før har så mange vært involvert på og bak scenen.

- Vi har fylket og kommunen med oss på laget, og gleder oss enormt til å møte publikum med dette "toillate" og vakre teaterstykket, sier Hjertaas. Noen bedrifter på Hitra har allerede kjøpt billetter til sine ansatte, forteller hun.

- En super måte å gjøre noe hyggelig for de ansatte samtidig som en er med på å støtte opp om dette unike kulturtilbudet, sier Hjertaas og oppfordrer flere bedriftsledere til å gjøre det samme.

Forestillinga ”En Medtsåmmårnattsdrøm” spilles 1. 2. og 3. september. Teater Framdrift har i flere sommersesonger gjort suksess med dette uteteateret på Gunhild Hjertaas sin familiegård.

På trøndersk

”En Medtsåmmårnattsdrøm” skal spilles på trøndersk og musikken er skrevet av Gunhild Hjertaas. Åtte skuespillere og en musiker står på scenen. Slik forlarer hun handlinga:

- I vår Medtsåmmårnattsdrøm er de fire elskende naboer i ei gårdsgrend i 2016. Hermia har nettopp flytta heim fra hovedstaden for å ta over farsgården. Faren vil gifte henne bort til staute Demetrius på nabogården, og blir arg når hun kommer hjem med bygutten Lysander på slep. Her starter intrigene. Når natta drar seg til rømmer de unge til skogs og publikum må følge på. Det gjør også det lokale blandakoret Kor Bra. De vil sette opp sitt årlige spel i skogen og nå må de øve seg. Med seg har de en profesjonell skuespiller som er full av egne ideer og mistillit til dirigenten for koret. Trekkspill og barnelatter viser vei gjennom kubeitet. Skogen er alveriket. Her lurer Puck og alvebarna i tretoppene og kjærleiksurter vokser bak hver busk… De sommeryre ungdommene blir mer desperate i sin elskovslengt for kvart skritt de tar inn i skyggeskogen.