Hege Selvåg Karlstad har i flere år blogget om, og vært svært interessert i, mat. Nå er hun ett skritt nærmere drømmen om å leve av hobbyen.

Helgepraten:

Hege Selvåg Karlstad vokste opp på Ulvøya. I dag er hun et ivrig friluftsmenneske, og naturen her ute er det hun setter mest pris på med hjemplassen. I sommerferiene bruker hun mye tid hjemme på Hitra. I helga skal hun delta på sjømatfestivalen på Knarren. Der blir det holdt kurs for matinteresserte barn, og det blir også en konkurranse med lokale kokkepar. Hege blir da en naturlig kursholder og dommer, med lokal tilhørighet og mye erfaring som hjemmekokk og deltakelse i diverse kokkekonkurranser.

Kokkekonkurranser

Sist uke, da Hitra-Frøya første gang ringte for å gjøre avtale med den entusiastiske hjemmekokken, var mobiltelefonen havnet på havets bunn etter en båttur på Fjellværøy. Akkurat det tok hun med et smil.

- Jeg setter nok enda mer pris på havet og båtlivet på Hitra etter at jeg flyttet herfra, forteller Hege.

I dag bor hun i Trondheim sammen med samboeren, to bonusbarn og hunden Pluto. Mange kjenner nok Hege best fra TVNorges kokkeprogram ”Mitt kjøkken ruler” som gikk i vår. Selve innspillingen av tv-programmet forteller Hege at var en liten tålmodighetsprøve, siden storparten av tiden gikk med til å vente. Mye venting til tross, deltakelsen i ”Mitt kjøkken ruler” har gitt henne inspirasjon til å følge drømmen om å leve av matlaging.

- Det var flott å bli kjent med, og lære av så mange flotte mennesker. Det har virkelig inspirert meg til å fortsette med dette, forteller Hege.

Stor risiko

- Interessen for mat har vært der veldig lenge, men det var først for fem år siden at jeg virkelig fikk tid til å satse mer på matlagingen, sier Hege.

Det startet i det små, med en egen blogg. I oppstarten hadde den omtrent 100 lesere om dagen, men fikk snart mer enn 1.000 lesere på besøk daglig. Tanken om å satse for fullt, og å leve av maten har lenge vært der. Det har derimot ikke blitt noe av tidligere. Med en fast, godt jobb og trygg inntekt føltes det som en for stor risiko å bare hoppe av og starte med egen bedrift.

Da ”Mitt kjøkken ruler” ble sendt på tv i vår, endret livet seg igjen, og Hege sluttet i jobben sin. Nå er hun i startfasen av egen bedrift, og håper å kunne jobbe med catering og hjemmekokkelering framover.

- Gjennom catering kan jeg bidra på alt fra bryllup med 200 mennesker, til en lunsj for en bedrift. Målet er å løfte nivået på catering, sier Hege.

Hun er svært opptatt av kvalitet. Maten skal lages fra bunnen av, den skal ha gode råvarer og lages med kjærlighet. Hege mener at mye av dagens catering handler om å flytte mat fra en emballasje til en annen, det er ikke noe hun ønsker å gjøre. Så langt har tilbakemeldingene og interessen vært stor, så Hege tror og håper at dette vil kunne gå bra.

- Responsen har vært veldig bra, og jeg håper på masse oppdrag som vil gjøre dette mulig.

Drives av kreativitet

I tillegg til catering ønsker Hege å tilby hjemmekokk. Om noen ønsker å spise en bedre middag med selskap, men ikke vil ut på byen, kan Hege lage maten hjemme på deres eget kjøkken.

- Jeg har et ønske å om skille meg ut med kvalitet, kreativitet og mat fra bunnen av.

Kreativitet er noe av det viktigste i Heges interesse for mat. Hun forteller at dette fascinerer henne, og at hun ser på matlaging som en form for kunst.

- Egentlig er det litt tilfeldig at det ble akkurat matlaging. Det kunne like gjerne ha blitt malerier eller å skrive en bok. Det er kreativiteten som driver meg.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no