Forvaltningsutvalget i Frøya hadde i siste møte en uvanlig sak på bordet. Via advokat har en person som har fått byggetillatelse på et mindre sted på Frøya bedt om å få fullt innsyn i sin egen byggemappe, noe administrasjonen ikke ønsker å gi.

Grunnen er at etter at det ble gitt byggetillatelse, mottok kommunens saksbehandler et bilde som viser at grunnmuren er bygget for høyt. Dette tipset ble lagret som en varsling unntatt offentlighet. Husbyggeren erkjente fakta om grunnmuren, men ville vite hvem som hadde sendt bildet. Det ble henvist til en del "turbulens" på stedet.

Kommuneadministrasjonen vurdrere det slik at  tipseren har stor interesse i at identiteten på denne ikke blir offentliggjort, og det vurderes å kunne medføre personlig ubehag for vedkommende, spesielt hensett til til stedets størrelse. De viser til klagerens argument med en del turbulens på stedet, og mener at en offentliggjøring av tipserens identitet ikke vil minske eller endre den turbulensen.

Gjennom sin advokat har hyttebyggeren klaget inn kommunens avgjørelse om ikke å gi fullt innsyn i byggesaksmappen slik at hun kan få vite hvem som har tipset kommunen.

Politikerne i forvaltningsutvalget var ikke glade for å få en slik sak på bordet.

- Dette er håntering av et lovverk som vi ikke beskjeftinger oss med i dette utvalget. Hvordan kan vi vurdere hva som er riktig lovanvendelse i en slik sak, spurte Ola Vie (SV).

Forvatningsutvalget valgte til slutt å støtte seg til administrasjonen, og avslå klagen. Den sendes dermed videre til fylkesmannen for endelig behandling.