Flytta hit:

- Jeg flyttet til Hitra for å starte opp Taverna. Jeg er kurder fra Tyrkia, men har vokst opp i Gøteborg. Tre av mine fire barn bor i Malmø, så det er også litt ”hjemme”, forteller Yusuf.

- Jag trivs här!

Han var ikke helt ukjent med restaurantdrift da han åpnet Taverna i Fillan rundt juletider i fjor. Han drev restauranten Marmaris i Kyrksæterøra ni år før han kom til Hitra. Og her kjenner han seg svært godt mottatt.

- Jeg kjenner meg veldig velkommen her. Jeg fikk hjelp fra alle hold da vi skulle åpne her. Jag trivs här!, uttrykker Yusuf på klingende svensk. Og nettopp det svenske språket har hjulpet Yusuf i kontakt med gjestene.

- Når folk hører at jeg snakker svensk byr de alltid på et smil, og en god samtale er i gang.

Tavernaen tar tiden

Det har ikke blitt mye tid til å besøker venner og familie i Sverige etter at han startet opp Taverna, men han har tatt seg tid til flere turer rundt i øyregionen.

- Jeg har vært "overalt" og tittet. Det er viktig å gjøre seg kjent i lokalmiljøet, mener Yusuf som også følger med i aviser og på nett for å holde seg oppdatert.

Sverigebesøk blir det først om et års tid.

- Man må jobbe mye og intenst når man starter opp en restaurant. Derfor har det ikke blitt mye tid til å reise til Sverige, men om et års tid har dette stedet ”satt seg” og da tror jeg det blir flere muligheter til å besøke venner og familie. Dessuten er det en veldig grei reise til Malmø. Det er bare å ta flyet fra Trondheim til København, en kjapp tur over Øresund og vips er man i Malmø, smiler Yusuf.

Ønsker å kjøpe hus

Men selv om alle barna bor i Sverige ser han ikke for seg at han tar med seg flyttelasset dit.

- Nei, vi er kommet til Hitra for å bli. Kona og jeg ønsker å kjøpe seg hus her. Jeg hører det er tilflyttere fra mange nasjonaliteter som sier det samme. Det er det som er så unikt med Hitra. Det er en god blanding av folk fra alle verdenshjørner. Og alle blir tatt veldig godt imot, sier Yusuf Erdal.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no