Kommunen har i lengre tid arbeidet med innføring av veiadresser. En politisk nedsatte veinavnkomitee har jobbet områdevis med innarbeidelse av veinavnene. Arbeidet med navnsetting på området Dolmøya startet senhøsten 2015, og har vært igjennom flere vurderinger i veinavnkomiteen, samt offentlig høring og behandling hos Språkråd/stedsnavntjeneste.

Veinavnkomiten har bestått av Svein Bertil Sæther, Magnar Ansnes, Audun Nordbotten Liland, Ida Nesset, Tore Knut Meland, Bjarne Johan Faxvaag, Olaus Selvåg, Steinar Eriksen, Arnt Julius Breivoll og Torfinn Fjeldberg.

Bakgrunnen for utarbeidelse av veinavn skyldes bl.a. at behovet for veiadresser har økt sterkt de siste årene. Dette har sammenheng med økt bruk av GPS til bilnavigasjon, både til privat bruk, men også viktig til bruk for politi, ambulanser, brannbiler og varelevering.

Slik blir veinavnene på østsiden av Dolmøya.

Tre endringer

Etter høringsrunden er tre av de foreslåtte veinavnene på Dolmøy endret. Kongsnesveien endres til Kongensnesveien, Bruholmveien endres til Broholmveien og Nordolmveien endres til Norddolmsøyveien.

Dermed ser formannskapets vedtak slik ut:

1. Kongensnesveien

2. Sørdolmveien

3. Hallarvikveien

4. Øyabuktveien

5. Mattesvikveien

6. Hjertåsveien

7. Tøftaveien

8. Haugaveien

9. Kjerringvågveien

10. Dolmøyveien

11. Angelsnesveien

12. Broholmveien

13. Stakkvikveien

14. Knutshaugveien

15. Norddolmsøyveien

16. Bjørnanesveien

17. Stråmyrveien

18. Heggåsveien

Slik blir veinavnene på vestsiden av Dolmøya.