#ErDuSikker? er en trafikksikkerhetskampanje fra Trygg Trafikk støttet av Gjensidige Forsikring. Den har elevene ved Guri Kunna videregående skole nylig deltatt i - og det med et godt resultat.

Slo langt større skoler

Kampanjen som innebærer en konkurranse er beregnet på elever i den videregående skole, og den gikk i år fra 31. oktober til 20.november.

Elevene på Frøya og Hitra har gjennomført forskjellige oppdrag relatert til trafikksikkerhet over tre uker, forteller ambassadører for prosjektet lokalt, Sindre Jamtøy og Patrick Gravrok.

- Vi har deltatt i quizer på nett og hatt bildeoppgaver på Instagram.

Hvert gjennomførte oppdrag gir en poengsum. Jo flere på skolen som gjennomfører oppdraget jo mer poeng får skolen.

- Ved Guri Kunna har det tydelig vært et stort engasjement. Det vises når skolen vår kommer høyt opp på lista og vi slår langt større skoler. Da har vi gjort noe riktig, smiler Patrick.

Den skolen med mest engasjement og høyest poengsum etter siste ukesoppdrag vinner konkurransen og hovedpremien denne gang var en konsert med artist Sondre Justad. Den ble det Rissa videregående skole som vant mens øyværingene havnet på fjerdeplass.

- Det var skuffende å ikke vinne konserten, men vi prøver igjen til neste år og ser fram til å delta i kampanjen på ny, slår ungdommene fast.

Vant stipend

En av Guri Kunna-elevene som i løpet av konkurransen la inn en god innsats, vant i den individuelle delen av konkurransen.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg fikk høre det, smiler Sara Arnesen som ble belønnet med et stipend på 15 000 kroner.

Pengene forteller hun kommer godt med. De skal hun bruke på å ta kjøretimer og etter hvert førerkort.

- Jeg leverte blant annet inn et bidrag til Instragram-oppgaven rundt riktig beltebruk, sier Sara og forteller videre at hun tok bilde av lillebroren sin hvor de demonstererte både riktig og feil bruk av bilbelte som igjen kan være av stor betydning om man skulle komme ut for et trafikkuhell.

- Slik lærte både lillebroren min og jeg hva som er riktig. Jeg synes dette har vært en bra og lærerik kampanje.

Sara Arnesens bildebidrag rundt riktig beltebruk.

Tror kampanjen har effekt

Patrick, Sindre og Sara sier de er glade for at Guri Kunna videregående skole deltar i denne trafikkampanjen. De tror kampanjen har effekt.

- Det har vært veldig stor interesse for kampanjen som gir oss ungdommen viktig informasjon. Nå tenker vi alle mer over trafikksikkerhet, slår Sindre fast.

Han legger til at alle elevene under høstens kick-off fikk utdelt materiale å lese på og at de i tillegg har lest om trafikksikkerhet på nett. Elevene fikk også vist bilder avtrafikkulykker som har skjedd her lokalt for å bevisstgjøres det å være forsiktig og ha gode holdninger i trafikken.

Ungdommene sier at det er en høy ulykkeprosent i øyregionen i forhold til befolkningen og sier at det nok er flere faktorer som ligger til grunn.

- Men jeg har i alle fall vondt for å tro at denne kampanjen gjør noe skade. Det er små tiltak som til syvende og sist vil bedre trafikksikkerheten i øyregionen, avslutter Patrick Gravrok.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no