Resultatene fra årets nasjonale prøver for 5. klasse ble nylig offentliggjort. For Frøya kommune er resultatene så oppløftende at kommunalsjef for oppvekst, Roger Fredheim, mener man begynner å se resultat av arbeidet som er lagt ned de siste årene.

- Vi skal ta høyde for at det vil være svingninger fra år til år. Men jeg mener vi begynner å se resultater av det systematiske analysearbeidet som er gjort. Der har vi stolpet ut noen problemstillinger på hva som skal forbedres. Dette siver så ut til den enkelte lærer,og man treffer bedre med undervisningen, sier Roger Fredheim.

I de nasjonale prøvene testes femteklassingene i engelsk, lesing og regning, Mens det i skoleåret 2014-15 var 36,4 prosent av elevene som var på laveste mestringsnivå i regning, var det to år etterpå kun 9,2 prosent på lavest mestringsnivå. I lesing var 31,8 prosent på laveste nivå i 2014-15, mens årets resultater viser at 18,8 er på det laveste. I engelsk var det for to år siden 37,2 prosent av elevene på laveste nivå. Nå er det redusert til 18,8 prosent. Resultatene viser også at det blant årets femteklassinger er flere som leverer på høyt mestringsnivå sammenlignet med for to år siden.

Resultatene fra nasjonale prøver i 8. klasse ble offentliggjort litt tidligere. Også disse viser framgang, men der er det større svingninger når man ser de tre siste årene i sammenheng, og er dermed ikke like entydlige til å påvise en trend.

- Framgangen er tydeligst for femteklasse. Henger det sammen med satsingen på tidlig innsats?

- Det er satt inn ressurser på tidlig innsats på Frøya de siste årene, og det har gått på å styrke læringstrykket. Politikerne skal ha honnør for at de har villet bidra ekstra med dette, svarer kommunalsjef for oppvekst, Roger Fredheim.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no

Kommunalsjef i Frøya, Roger Fredheim