Pikene på Torget kunne torsdag formiddag ønske velkommen til sitt splitter nye lokale på Fillan. Kundene og gratulasjonene lot ikke vente på seg.

- Det har vært mer folk innom oss enn jeg hadde trodd det ville komme på forhånd. Vi har noen sitteplasser her og de har vært fulle hele tiden, smiler Kristine Lundberg noen timer etter nyåpningen.

- Det er kjempetrivelig at så mange har tatt turen innom, istemmer søster og medeier Dina Lundberg.

Et koselig konditori

Siden oppstarten av «Pikene på Torget» i 2011 har de drevet både konditori og kafédrift, men på grunn av stor pågang i forhold til kakeproduksjonen besluttet de i mai at de ville legge ut kafédelen for salg. Kafeen i det tidligere bakeri- og møbelbygget på Fillan er det «Gutta på torget» som nå har tatt over.

Pikene på Torget har fått bygd seg et nytt konditori på HitraTorget, der hvor Boutique Helene tidligere har hatt møbellager.

Med sin velkjente profil og merkenavnet "Pikene på Torget" skal de herfra fortsette å lage kakene folk kjenner dem for.

- Vi hadde planer om kun konditori, men det har spist litt på seg så vi har i tillegg litt servering, sier Kristine.

Fullt ved alle bord

Kristine forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger på det nye lokalet.

Blant de som er fulle av lovord er kafégjestene Ingrid Jektvik og Linda Pedersen.

- Det har blitt kjempefint her. Et lyst, intimt og veldig koselig lokale. Pikene på Torget har dessuten en trivelig betjening og gode kaker. Jeg vil si det er årets julegave at Pikene på Torget har åpnet igjen, smiler Ingrid.

Linda og Ingrid sier de håper at konditoriet vil gå godt og at det så langt har vært veldig populært.

- Vi har sittet her en stund og observert at mange har gått forbi fordi det ikke har vært nok sitteplasser. Fortsetter det slik skulle de hatt flere bord.

Økt aktivitet

Mange hadde turen innom Hitratorget torsdag for å ta Pikenes nye lokale i øyesyn.

- Det er bra at det blir mer aktivitet i denne delen av Hitratorget. Aktiviteten kommer nok til å øke enda mer når det blir elektronikkbutikk her i tillegg, sier Kristine.

Det beste med et nytt lokale, smiler hun, er nettopp det at alt er nytt.

-Vi er veldig fornøyde, både hvordan lokalet ble seende ut og at vi nå har større arbeidsplass i produksjonen. Vi går en travel periode i møte med mange kakebestillinger før jul til både privatpersoner og andre bedrifter.