Kreditorene vil ikke få dekket sine krav, ifølge bostyrer Kari Fossvoll i advokatkontoret Advokat Fossvoll MNA. Ansatte som fortsatt har lønn og feriepenger tilgode, vil imidlertid få dekket dette gjennom det offentlige.

Som tidligere omtalt ble det i november åpnet konkurs i Handelshuset Parelius AS etter oppbudsbegjæring fra styret. Handelshuset Parelius AS drev restaurant på Handelsstedet Hopsjø på Melandsjø og leide lokaler av selskapet Handelsstedet Hopsjø SA. I tillegg disponerte selskapet to leiligheter som de leide ut.

Økt konkurranse og vansker med å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft kombinert med dårlig sommersesong, veltet restaurant-selskapet, ifølge en midlertidig innberetning til Fosen tingrett.

26 krav

Om konkursboet skriver bostyreren at det er anmeldt 26 krav på til sammen 761.535 kroner i boet. Kravene fordeler seg på drøye 172.000 kroner i prioriterte krav og 589.181 kroner i uproriterte krav, samt 95 kroner i etterprioriterte krav. Kreditorene kommer ikke til å få tilbake pengene sine, skriver bostyrer.

- Driftstilbehøret i boet er solgt for kr 50.000 + mva. samt at innestående på to konti i Hemne Sparebank på kr 13.397 er krevd overført til boet. Boets samlede beholdning antas dermed å utgjøre kroner 63.397. En regner derfor ikke med at det vil bli dekning til kreditorer, skriver bostyrer.

Det er i innberetningen ikke opplistet hvilke kreditorer som har penger utestående.

Fem ansatte ble oppsagt

I tillegg kommer krav på lønn og feriepenger som dekkes av NAV lønnsgaranti.

- Handelshuset Parelius AS hadde fem ansatte, som alle ble oppsagt før konkursåpning. I løpet av året har det i tillegg vært flere arbeidstakere på timebasert lønn. Det er sendt orientering til arbeidstakerne om deres rettigheter vedrørende til gode lønn og feriepenger. Fem arbeidstakere har meldt at de har til gode lønn og feriepenger og 20 arbeidstakere har meldt at de har feriepenger til gode. Det er sendt søknad til NAV lønnsgaranti om dekning av til sammen 164.536 kroner, skriver bostyrer.

Handelshuset Parelius AS hadde en aksjekapital på en halv million kroner fordelt med 50.000 kroner på disse ti aksjonærene:

Alfo AS, Calypso invest AS, Handelsstedet Hopsjø SA, Reklamehuset Higraf AS, Hitramat AS, Kvemhusvik Eiendom AS, Nesset Kystnæring AS, Melandsø Invest AS, Åge Eriksen Holding AS og Unicom Holding AS

- Ledelsen har opptrådt ryddig

Det er ikke avdekket forhold av straffbar karakter i forbindelse med driften av selskapet, og bostyrer har heller ikke funnet grunn til å foreslå konkurskarantene for noen i selskapets styre eller ledelse.

- Det nevnes særskilt at regnskapet er ført frem til november 2016 og at bostyrer ikke har avdekket regnskapsmangler. Ut fra det bostyrer kan vurdere, har ledelsen i selskapet opptrådt ryddig både ved drift og avslutning av selskapet, skriver bostyrer.

950 50 030 Bjorn@hitra-froya.no