Joakim Kjørsvik, Endre Ruset og Ted M. Granlund reiser landet rundt i sin spesialbygde poesibil. Bilen bærer preg av de sorte og hvite tradisjonelle politibilene. Oppdraget deres er å spre poesi til elevene, og samtidig utfordre dem med poetiske skriveoppgaver.

Bilen er skapt av forfatter Ted M. Granlund fra Løten. Den har eksistert i 12 år. I hele fartstiden har den kjørt fra sted til sted for spre skriveglede. Bilen har vært i aktiv tjeneste på skoler siden 2015, og blir tatt i mot med nysgjerrighet og iver på Fillan skole.

En del av den kulturelle skolesekken

Bilen er en del av Den Kulturelle Skolesekken(DKS). Den Kulturelle Skolesekken er en nasjonal satsing som skal bidra til at skoleelver i Norge får møte profesjonell kultur og kunst av alle slag.

Poesikonstablene, som de selv kaller seg, står foran bilen å framfører dikt for elevene på Fillan Skole gjennom megafon. Lyrikken blir mottatt med latter og begeistring, og elevene syns selv det var gøy å bli utfordret på en annerledes måte:

- Det var veldig inspirerende. De ga oss små oppgaver og det var veldig gøy å forfatte egne dikt, sier Steffen Refsnes. Refsnes går i 9. klasse på Fillan, og kameraten Erik Herje er enig i oppsummeringen:

-Ja, det var ganske kult. I alle fall en annerledes måte å få oss til å skrive på, ler Herje.

Poesikonstablene, som de selv kaller seg, står foran bilen å framfører dikt for elevene på Fillan Skole gjennom megafon.

Motortrøbbel

Kjøreturen inn til Fillan gikk dog ikke knirkefritt. Poesibilen var tydelig preget av å ha lagt mange mil bak seg da eksospotta falt av.

Heldige var de da bilverkstedet Bjørn Myhrens fikset bilen i tide slik at guttene nådde fram til Fillan Skole for å spre skriveglede.