Etter nesten ni måneders svangerskap, tre timers kjøretur til sykehuset og 14 timers fødsel ble Gunn Elin Skaalvik og Karl Ivar (Kalle) Erlingsson foreldre til Markus Erling Amandus. Med sine 48 centimeter og 3460 gram entret han verden; 7. januar klokken 16:10.

Svensk navnetradisjon

Pappa Kalle er svensk, og paret har derfor fulgt svensk navnetradisjon og gitt gutten tre fornavn.

- Vi har gitt ham navnet Erling etter Kalles far. De andre to navnene har vi valgt fordi vi synes de klinger fint. Men vi sier bare Markus til daglig, forklarer Gunn Elin om navnevalget.

- Da begynte tankene å gå!

Fra Kvenvær til St. Olavs Hospital er det en drøy kjøretur på tre timer. Natt til 7. januar begynte riene å tilta, og Gunn Elin forsto det var på tide å reise inn til sykehuset. Snøstormen pisket rundt bilen der de kjørte i mørket. Og ved Våvatnet sto en trailer på tvers og sperret deler av veien.

- Da begynte tankene å gå! Jeg så for meg alt fra ambulansetur videre, til fødsel i grøfta. Det er utrolig hvor fort tankene flyr avgårde, forteller Gunn Elin.

Men heldigvis var det mulig for personbilen å snirkle seg rundt traileren, og ferden mot sykehuset kunne fortsette uten flere hindringer.

- På veien hjem fra sykehuset var det heldigvis bare finvær, smiler den nybakte mammaen.

Lille Markus holder tommelen opp for den nye tilværelsen utenfor magen

Hundesjalusi

Vel hjemme på Kvenvær ventet den 18 måneder gamle hunden Milo. Det er ikke fritt for at hunden har vært sjalu etter at babyen kom i hus.

- Milo dytter stadig borti oss med snuten og vil leke. Vi har latt ham snuse litt på Markus, men det virker ikke som interessen er så stor.

- Nesten ikke til å fatte

Som nybakt mor synes Gunn Elin det er en stor omveltning med en liten baby i huset. Hun må venne seg til tanken på at hun har et barn.

- Jeg har hatt ni måneder å forberede meg på, likevel synes jeg det er rart at Markus er min. Og at han har bodd inne i magen min! Når jeg ser på ham ser jeg jo at han er liten, men når jeg tenker på at han nettopp lå inne i magen min; ja da synes jeg at han er stor. Det er nesten ikke til å fatte at han har hatt plass der inne!

Stoisk ro

Samboer Kalle tar den nye tilværelsen med stoisk ro. Med tre store jenter fra et tidligere forhold har han nå børstet støvet av gamle kunster, forteller Gunn Elin.

- Kalle er kjempeflink! Han fikser og ordner og skifter bleie. Han passer på sånn at jeg får sove ut. Det er en hektisk tilværelse med et spedbarn i huset, men vi deler oppgavene greit i mellom oss.

Hver dag er et lite eventyr med en helt fersk verdensborger i hus. Det er stadig nye ting å lære og oppdage med den lille.

- Det blir spennende å se de neste fasene Markus skal igjennom etter hvert som han vokser til, sier Gunn Elin og trykker den lille bylten litt ekstra inntil seg.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no