Opprinnelig termin var satt til den 6. januar og kun noen timer på "overtid" rundt klokka halv fire på natten, kom Hedda Foss Lund til verden. Dermed kan hun krone seg som både Frøyas og øyregionens aller første nyttårsbarn i 2017. I forrige avis skrev vi om Hitras nyttårsbarn Markus fra Kvenvær, også han født 7. januar.

Foreldrene Charlotte Foss (27) og Kim Lund (25) kaller lille Hedda for overraskelsen sin.

- Vi har to barn fra før av og hadde ikke planlagt et barn til, men da vi fant ut at jeg var gravid så ble vi selvfølgelig veldige glade for det, forteller Charlotte og kikker kjærlig ned på jenta som har sovnet i armene sine.

Måtte bytte bil underveis

Siden Charlotte har hatt to raske fødsler tidligere, bestemte de seg for å dra inn til Charlottes foreldre i Trondheim noen dager før termin.

- Å dra inn noen dager før roer oss foreldre og ikke minst nervene til spente besteforeldre.

Men Kim som jobber turnus innen oppdrett måtte spent dra tilbake til Frøya og jobb igjen.

Fredag morgen merket imidlertid Charlotte at fødselen kom til å skje den helga og på ettermiddagen ba hun Kim komme seg til byen igjen.

- Han satte seg i bilen og kjørte, men på Hitra gikk bilen i nødmodus så han måtte snu og hente ny bil på Frøya.

I tillegg var det svært vanskelige kjøreforhold den helga.

- Kim sendte meg snap om at trailere hadde kjørt av veien på glattisen og da var jeg er glad vi allerede var i byen, min største frykt hadde vært å skulle føde langs veien.

Kim kom seg omsider trygt til Trondheim og ikke lenge etter dro de til sykehuset. Noen timer senere meldte Hedda ankomst med sine 51 centimeter og 3500 gram.

- Sover hele tiden

Hedda har så langt vist seg å være en rolig jente.

Litt vel rolig for enkelte i familien.

Storesøskene Mie Emilie (5) og Niklas (3) synes det er stor stas med ny lillesøster.

- Men hun sover da hele tiden, sier de og trodde nok at Hedda kom til å krype og leke med dem allerede i fra starten av. De synes nok det er litt kjedelig, men jeg prøver å si de må nyte det for det blir nok mye mer fart etter hvert.

Alle tok del i navnevalget

Med de to første var Kim og Charlotte veldig bestemt på navn på forhånd, men hos tredjemann ble det litt frem og tilbake.

- Vi ville at de andre barna skulle ta del i navnevalget og spurte de hva de likte. Niklas var veldig bestemt at det det kom til å bli gutt, mens Mie Emilie ville hun skulle hete Elsa etter Frost-filmen eller Hjerte.

Foreldrene hadde også laget seg en liste overaktuelle navn og Hedda var blant disse.

Navnet syntes de passet perfekt da de etter ni måneder omsider fikk møtt den nye verdensborgeren.

Nå nytes småbarnslivet hjemme på Hamarvika og Hedda hun har sklidd fint inn i tilværelsen og hverdagen til resten av familien.

Gode oppvekstvilkår

Charlotte som opprinnelig er fra Trondheim sier hun stortrives på Frøya.

- Frøyværinger lar ikke så lett rikke på seg, så da ble det til at jeg flyttet ut hit og her blir vi værende for vi har nylig bygd oss hus. Frøya er dessuten en god og trygg plass for ungene å vokse opp på.

Også kan man ha litt mer kontroll på ungene når de blir tenåringer her ute, legger Foss smilende til.

- Litt tidlig å tenke på allerede kanskje, men i dette tempoet går det fort til den tid kommer.

Charlotte sier hun og Kim ikke har planer om å øke ungeflokken ytterligere.

- Da hadde vi måttet kjøpe oss en minibuss og bygge på huset. Nei nå er det stopp, det blir nok ingen flere overraskelser, smiler Charlotte Foss.