Explore Hitra har fått støtte fra Innovasjon Norge til å gjennomføre såkalt markedsavklaringsaktiviteter med lokale leverandører og norske og utenlandske turoperatører.

Explore Hitra er et lokalt turarrangørselskap, etablert av lokale aktører i 2016. Gründerne har som målsetning å bidra til videreutvikling av Hitra som reisemål, samt sikre eksisterende og legge grunnlaget for nye lokale arbeidsplasser.

- Selskapet skal skape inntekter for videreutvikling av eget selskap, i tillegg til lokale leverandører innen reiseliv, kultur og mat. Explore Hitra skal sy sammen de lokale aktørenes produkter og tjenester til pakker som markedsføres og selges til grupper i inn- og utland, forteller styreleder Randi Storsve Lundquist og daglig leder Jan Pettersen i Explore Hitra.

Lundquist er til vanlig daglig leder i Hitra næringsforening og Pettersen eier Hitra Turistservice. På eiersiden har Lundquist og Hitra turistservice fått med seg Kristiansund og Nordmøre Havn samt Jodd. Selskapet har nå fått støtte fra Innovasjon Norge til å foreta en markedsavklaring. Da skal perioden februar til april i år brukes til å justere seg inn mot leverandører og marked før man lanserer de første produktene overfor potensielle kjøpere av gruppereiser innenfor segmentene ferie/fritid og kurs/konferanse samt cruiseselskaper.

- Når man jobber med cruisesegmentet jobber man langsiktig, men om 2-3 år håper vi at vi skal se det første cruiseskipet på reia utenfor Sandstad, forteller selskapet.

Produktutvikling i samarbeid med lokale leverandører

Leverandørene til de første pakkene er invitert til workshop på Kystmuseet 28. februar. Her skal gründernes pakkeforslag gjennomgås og justeres. Sammen med leverandører og samarbeidspartnere skal de bygge videre på forslagene, både hva gjelder innhold og praktisk gjennomføring.

I april vil Explore Hitra delta på Norwegian Travel Workshop i Bergen, hvor ca 500 selgere av norske reiselivsprodukter møter omtrent samme antall kjøpere fra inn- og utland.

- Både før og etter messen vil noen spesielt inviterte komme til Hitra for å teste noen av produktene som er aktuelle, sier Lundquist.

Guidekurs

Ifølge selskapet gir Hitra kommune penger fra sitt næringsfond til gjennomføring av guidekurs for nye guider i firmaet.

- Explore Hitra vil utdanne og ansette guider som i tillegg til å være ledsagere for våre egne grupper vil kunne leies av andre næringsaktører og Hitra kommune. Det etterlyses derfor guider i språkene norsk, engelsk, tysk, fransk, kinesisk og russisk, sier Lundquist og legger til at de leter etter folk med godt humør, gjestfrihet, evne til å fortelle de gode historiene, ekte stolthet og glede over å vise fram øyriket vårt og sist med ikke minst – et brennende ønske om å gi gjestene en flott opplevelse.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no