Det var en ung hitterværing som nylig sto tiltalt i Fosen tingrett etter at han har oppbevart og brukt narkotika samt kjørt bil i påvirket tilstand.

Hendelsene fant sted i Trondheim i fjor høst.

Her ble han tatt for å ha oppbevarte ca 18 gram marihuana, brukt cannabis og for å ha ført bil når han var påvirket.

Siktede avga i retten en uforbeholden tilståelse.

Betydelig mengde

Retten la i skjerpende retning vekt på at et kvantum på 18 gram marihuana ikke er en ubetydelig mengde, og at spredningsfaren er stor selv om stoffet ble skaffet til eget bruk.

I formildende retning la retten vekt på at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse.

Retten legger videre til grunn at siktede har tatt grep om livet sitt, at han har brutt med sitt daværende miljø og at han har gått til samtaler med hjelpeapparatet.

Siktede har opplyst at saken har gitt ham en alvorlig vekker.

1,2 promille

Det fremgår av analyseresultatet fra Folkehelseinstituttet at mannen under den aktuelle bilturen hadde en påvirkningsgrad av THC i blodet tilsvarende en del mer enn 1,2 promille alkohol. Selv om kjøringen fant sted på et tidspunkt med relativt lite trafikk, legger retten vekt på at kjøringen fant sted i en større by, på en lørdagskveld der det normalt er feststemte personer ute og med stor fare for at uhell kan skje.

Det mest alvorlige forholdet i siktelsen mener tingretten gjelder besittelsen av narkotika.

- Besittelse av et så stort kvantum som saken gjelder i dette tilfellet, vil medføre fengselsstraff, fastslo tingretten.

Fengsel

Retten kom etter en samlet vurdering fram til at straffen skal settes til fengsel i 21 dager.

I tillegg ble mannen dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

Til slutt ble han fradømt retten til å kjøre bil for en periode på to år. Gjenerverv av førerett forutsetter full ny førerpøve.

Siktede er tidligere verken domfelt eller botlagt.