Øyværingene vil skjønne hvorfor klatring er blitt så populært, når de når toppen av veggen for aller første gang, smiler montørene Bogdan Ratajczak, Kamil Gajda og Kamil Wydrzymski.

Det er et stort klatreanlegg som er i ferd med å ta form i Frøya Storhall og det polske firmaet Entre-Prises Climbing Walls sørger for å montere ferdig klatreveggen og buldreveggen denne uka, forteller Bogdan Ratajcak.

De polske karene monterer kun opp veggen, mens noen andre vil lage selve klatrerutene i etterkant.

For hele familien

Klatreveggen er 11 meter høy og får en flate på 280 kvadratmeter, inkludert buldreveggen som måler 4 x 10 meter.

Dette vil gi øyværingene mange klatremuligheter i form av flere ulike klatreruter, korte og lange i forskjellig vanskelighetsgrader.

- Klatrehallen vil kunne gi mye moro for både barn og voksne. Alder spiller ingen rolle når det kommer til klatring, man må kun være villig til å prøve det ut.

Siden flere kan klatre samtidig er det en fin aktivitet for hele familien, man kan også ha klatre-kappløp i veggen. I buldreveggen trenger man dessuten ikke sele eller tau for klatring da det vil være myke matter under den, og dermed kan barna prøve seg fritt fram. Buldreveggen er også en fin mulighet for å øve teknikk i.

Montørene Bogdan Ratajczak, Kamil Gajda og Kamil Wydrzymski.

Bruker hele kroppen

Monteringsselskapet har oppdrag med å montere klatrevegger over hele Europa.

- Øyværingene vil være heldig som får en klatremulighet som dette, slår Bogdan fast.

Det er mange helsefordeler med klatring legger han til, - det kan sammenlignes med svømming. Alle musklene i kroppen brukes når man klatrer og følelsen av mestring når man når toppen av klatreveggen er helt utrolig. Det er lett å bli hektet når man først har prøvd klatring.