- Dette er den sjette eller syvende havna vi bygger på denne måten, men det er den første utenfor Møre og Romsdal, forteller Kjell Arne Småge fra Aukra-firmaet Odd Småge AS.

Kjell Arne Småge forteller at firmaet har bygget seks-syv slike havner i Møre og Romsdal.

Etter hva Hitra-Frøya kjenner til, er det første gangen at denne framgangsmåten brukes til å bygge en havn i øyregionen. En del av Havnevågen på Flatval er demmet opp, slik at sjøen holdes ute fra det området hvor firma nå sprenger ut fire dekar fra landjorda. Når hele området er sprengt ut og kledd med stålvegger (spunter) åpnes demningen, og det nye havnebassenget kan fylles med sjø.

- Det er tørt og fint å holde på, og vi slipper å ta hensyn til flo og fjære. Man sparer seg mye arbeid med å gjøre det på denne måten, sier Småge.

Den nye havna skal bli servicehavn for Måsøval Fiskoppdretts båter.

Driftssjef John Tore Antonsen i Måsøval er imponert over framdrifta i arbeidet som gjøres, og gleder seg til havna er ferdig.

- Her går det unna. De er bare to-tre mann i arbeid, men de har i løpet av en måned sprengt ut nesten hele arealet. Vi får bygget ei helt ny havn uten at det er noen som taper noe på det. Småbåthavna blir ikke berørt, og de vil få en ny parkeringsplass når havna er ferdig, sier John Tore Antonsen.

Driftssjef i Måsøval Fiskoppdrett, John Tore Antonsen, gleder seg over framdrifta.

Selve havnebassenget er nå straks ferdig utsprengt. Kjell Arne Småge forteller at det etter dette kan bli litt ventetid på stålveggene som skal leveres fra Nederland, men at han regner med at de vil ha havna fiks ferdig i løpet av vårmånedene.

Slik blir Måsøvals nye servicehavn på Flatval

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no