Allerede i fjor høst startet 30 elever i fra Guri Kunna vgs. å øve til årets skolemusikal, Hair.

Tar ting kjapt

I starten av april skal Hair fremføres foran et spent publikum og musikal-sjef Elisabeth Antonsen Dyrø forteller at elevene øver for fullt hver eneste onsdag ettermiddag.

- Før jul brukte vi mye tid på syngingen. Teksten i Hair er ganske vanskelig, det er mye oppramsing som må øves inn. Heldigvis er ungdommene engasjerte og kjappe til å ta ting, smiler hun.

Etter jul har de øvd mye på dans og denne dagen har dansekoordinator Bertil Fossli tatt turen innom for å hjelpe dem videre.

Politisk aktive hippier

Musikalen Hair forteller historien om «The Tribe» («Stammen») som er en gruppe politisk aktive, langhårete hippier. De lever et bohemsk liv i New York og yter motstand mot den amerikanske verneplikten som sender unge menn til Vietnamkrigen.

- Daniel Sundfjord Øyen er en av årets hovedroller. Det er også Andreas Fredagsvik som spiller bondegutten Claude. Rollen som overklassepiken Sheila spilles av Selma Aune.

For noen av elevene er dette deres tredje musikal, for andre er det den første.

- Det vi merker i år, er at vi har fått nye elever som er godt vante i fra Sal- og scene valgfaget på Sistranda skole. Dette har de tydelig gjort før, forteller Antonsen Dyrø.

Gjentar musikal for første gang

For første gang skal en musikal gjentas.

- Hair var den tredje musikalen som ble satt opp ved Frøya videregående skole men det er omtrent ti år siden.

Det var på tide å bytte tematikk på musikalen denne gang, slår musikal-sjefeen fast.

- Vi har kjørt rock´n´roll ei nå stund og valget falt derfor på Hair. Musikalen blir en «homage» til det som har vært tidligere.

Elisabeth sier gjenkjennelsesfaktoren vil være der når det kommer til Hair-sangene, men at de har valgt å brukt musikkversjonen i fra Broadway-oppsetningen av Hair fra 2009, så litt forskjell blir det.

Fremføring rundt påske

En av de store forandringene i år er at musikalen spilles palmehelga.

- Premieren er satt til torsdag 6. april. Det blir også forestillinger i Frøya kultur- og kompetansesenter fredag 7. og lørdag 8.april. Vi har fått mange spørsmål når billettsalget starter, og det kan vi bekrefte har startet. De senere år har alle musikal-forestillingene så og si blitt utsolgte. Vi håper på fulle forestillinger også denne gang.

Hair blir også den første Guri Kunna-musikalen etter at de videregående skolene på Frøya og Hitra ble slått sammen i fjor.

- Musikalen er en av årets store høydepunkt for elevene, særlig med tanke på at de har øvd i lang tid.

Musikal-sjef Elisabeth Antonsen Dyrø instruerer.

Full kontroll i fra sidelinjen

Dette er første gang at Elisabeth skal lede musikalen helt alene, hun overtar stafettpinnen etter mangeårige musikal-sjef, Elin Strandheim Karpinski.

Under øvingen er det tydelig at Elisabeth har ledet musikalene i lag med Elin tidligere, for hun har stålkontroll i fra sidelinjen.

- Jeg merker at det er veldig uvant og annerledes å skulle gjøre dette alene. Det har dukket opp ting underveis som jeg tidligere ikke har trengt å bekymre meg for og det er mange avgjørelser som skal taes. Heldigvis er det flere som har vært med på musikalene mange ganger tidligere, blant annet grunnstammen i bandet. Derfor går også mye av seg selv, oppsummerer Antonsen Dyrø.

- Nå øver vi for fullt slik at alt sitter godt til premieren