Frøya IL Cheerleading ved trenere og utøvere Inge Sandvik og Vanessa Arntsen ser fram til helga, da skal de til Tønsberg og konkurrere om å bli best i sin gruppe.

- Vi trener for NCL Norges cup til helgen. NCL står for Norwegian Cheer Leag, og vi deltar på level 5. NM er for utøvere på level 6. Vi er en gruppe på 17 medlemmer som trener på Frøya, forteller nge Sandvik og Vanessa.

De forklarer at de er avhengig av hverandre, at alle er aktive og deltar da man har litt lite rekruttering.

- Vi skulle gjerne hatt flere med. Dette er gøy.

Inge Sandvik og Vanessa Arntsen ser fram til helga.

De startet aktivt med cheerleading på Frøya i 2015, og hadde en periode en egen trener fra Trondheim som lærte frøyværingene hvordan man blir gode utøvere av denne sporten.

På landsbasis er det flere som driver med denne sporten, men de fleste er i de store byene, Trondheim og Oslo. Det finnes også noen i Kristiansund og Ålesund.

- Det er spennende og artig med konkurranse. Våre forventninger til helga og konkurransen er at vi gjør det bedre enn i fjor. Dette har vi stor tro på at vi skal klare da vi har satset på ett program som er mer stødig, pent og «safe» i forhold til i fjor.

Dette forteller Inge og Vanessa før de går i gang med siste trening og finpuss før helga, og reporteren får tatt noen bilder av spreke og høytflyvende utøvere!

Konkurransen starter på lørdag og overføres på TV2 Sumo. Vi ønsker dem lykke til i konkurransen.