Skjærtorsdag holder Børge Pedersen og Thormod Høyen minikonsert i huset, der inntektene skal gå til drift og nye prosjekter.

- Du vet, det er alltid noe som trengs å gjøres på slike hus. Konserten håper vi kan gi nok inntekter til å dekke forsikringssummen, sier Knut Floor, som tror på fullt hus:

- Det er et begrenset antall billetter - vi har ikke plass til flere enn 80 gjester, sier han.

Hitra sogn forsamlingshus på Melandsjøen ble gitt til til bygda i 1920 som gave. Men da 2000-tallet kom, var huset slitt av tidens tann og aktiv bruk, og

- Det syntes noen i bygda var trist og innkalte til møte. Her ble vi enige om å prøve å berge huset, forteller Floor. Som sagt så gjort; taket måtte tas først for å stoppe vannlekkasjene.

- Taket hadde sånne fine dråpestieiner i skifer. Vi løsna hver eneste stein, tok av det gamle taket, lekta opp på nytt og la steinen tilbake. Vi mangla da 200 stein, men de fikk vi tak i. I alt 2.200 dugnadstimer gikk med på taket. Det var 84 personer med , fra åtte til 80 år. Det er bortimot 100 prosent av bygdas folk det, sier Floor med et stolt smil.

Siden har dugnads- og oppussingsarbeidet fortsatt. Det er skfitet golv, bygd på en lillesal, ny trapp, leiligheten i 2. etasje er pusset opp, alle vinduene i hovedetasjen er nye, det er satt inn varmepumper, salen har nye bord og stoler til 60 og komplett service til 100 ...

- Kjøkkenet ble tatt forholdsvis tidlig. Her var det mer mus-skit enn kjøkkenredskaper den gang. Nå er det moderne og godkjent av Mattilsynet, sier Floor.

Knur Floor (lille bildet) og dugnadsgjengen bak Hitra Sogn forsamlingshus på Melandsjø arrangerer Skjærtorsdag minikonsert med Børge Pedersen og Thormod Høyen til inntekt for drift av hus

Og det siste som hittil er gjort er å støpe rullestol-rampe og sette opp nytt gelender på trappa.

- Hele tida er det noe. Nå til våren skal vi male huset utvendig, sier Floor, og er optimistisk med tanke på å få jobben gjort.

- Sist vi gjorde det, for tre år siden, møtte det opp 16 personer. Hele huset var malt ferdig på fire timer og et kvarter. Dette er dugnadsgrenda, vet du. Folk har så fin innstilling, de sier "mitt hus", sier Floor om huset som brukes i mange ulike sammenhenger, fra selskapeligheter, strikkekafe og sanitetsmøter til lager av idrettslaget utstyr her, julemarked og årlig lutfiskaften.

Børge Pedersen og Thormod Høyen