- Jeg syntes det gikk veldig bra for mitt vedkommende på samlingen. Det har vært lærerikt å få være med på et tiltak som dette. Nyttig har det også vært å få referanser på nivået. Jeg har fått konkrete tilbakemeldinger på hva jeg bør jobbe med fremover. Trenerne som hadde oss på de forskjellige øktene var dyktige, sa Anfal til Hitra-Frøya da treninga var over.

Åttendeklassingen fra Melandsjøen har i lang tid gjort seg bemerket på aldersbestemte lag.

Den unge tenåringsjenta har også markert seg på krets- og fylkeslagstiltak. Det var i kraft av prestasjonene der at hun fikk muligheten til å vise seg frem i Østfoldhallen. Anfal var en av få fra Trøndelag som passerte det trange nåløyet da Norges Fotballforbund samlet jentespillerne som har kommet lengst i utviklingen av de som er født i 2002 og 2003. Det er en tillitserklæring både for El Yaman og Hitra-fotballen at hun nå har fått sjansen i en slik setting.

Målbevisst jente

Det innebærer at hun etter hvert kan være høyaktuell for fotballforbundets talentleir når NFF samler de beste på dette alderstrinnet. El Yaman er i den kategorien som fotballforbundet ser på som spennende.

Christer Basma jobber i Trøndelag Fotballkrets. Den tidligere Rosenborg-profilen har vært vitne til at åttendeklassingen har hatt en fin utviklingskurve det siste året. Trenerne er tydelige på at det er mye opp til Anfal selv hvor langt hun ønsker å nå.

For å ta nye steg så er hun avhengig av å være like dedikert i treningsarbeidet fremover som hun har vært. Kamphverdagen er det lite å utsette på ettersom hun spiller på tre av fotballklubbens aldersbestemte lag. Både G 14, J 14 og J 17-laget drar veksler på den offensive spilleren som vet å finne veien til nettmaskene. Det ble ingen nettkjenninger på henne i de to internkampene i Østfoldhallen. Tilbakemeldingene var allikevel gode til Hitra FK-spilleren.

Trives best som spiss

- Jeg liker meg aller best når jeg får spille spiss. Men jeg spiller der treneren mener jeg gjør best nytte for meg. Det var litt større intensitet i spillet på samlingen enn det jeg er vant med fra jentefotballen, sier Anfal.

Det er et stort pluss for henne at hun får muligheten til å trene og ikke minst spille kamper i G 14-serien. Der er det jevnt over høyere tempo og mer duellstyrke enn det er når jentelagene på samme alder er i aksjon. Kretstiltakene er også en gulrot.

- Hvor langt ser du for deg at det er mulig å komme på fotballbanen, Anfal?

- Det er vanskelig å si. Men jeg har lyst til å bli god og er villig til å jobbe hardt for å få fremgang, sier den lovende fotballjenta fra øyregionen. Hun fikk på samlingen beskjed om at hardt arbeid over tid er nøkkelen for den som har landslagsambisjoner.

Norges Fotballforbund håper at den type tiltak fungerer som inspirasjon for de sm har landslagsambisjoner. Anfal fikk også beskjed om hvor viktig det er med riktig kosthold, nok søvn og tilstrekkelig med restitusjon for dem om har ambisjoner om å bli toppserie- eller landslagsspillere.