Nede ved naustene vis a vis Bewi på Hamarvika, driver Arthur Nilsen og maler i et hurtig tempo.- Jeg er ferdig med en naustvegg, og nå skal jeg gjøre ferdig porten før jeg gir meg, forteller Nilsen mens han til stadighet må dyppe rullen ned i det røde malingspannet.Han maler det som ligger mest i le. Det er nemlig meldt regn utover dagen, så det gjelder å skynde seg, legger han til.

Trives på og ved sjøen

Ikke minst står Arthur ustanselig på fordi de i utgangspunktet har tenkt seg til Smøla utover dagen. Hvis været ikke blir altfor ille.Arthur bedyrer at han trives godt både ved og på sjøen. Han startet karrieren til sjøs ombord passasjerbåten Frøya, og nå jobber han som matros for Eidsvaag AS.

- Jeg er stasjonert i Stavanger hvor vi forsyner oppdrettsanlegg langs vestlandet med fôr i fra produsenten Skretting. I sommer har jeg vært i rederiet i 12 år og trives veldig godt. Det går greit å pendle helt til Stavanger, tilføyer Arthur.- Man bli vant til det, men det hadde ikke gjort noe om jeg var stasjonert litt nærmere Frøya.

Følger i fars fotspor

Arthur og kona har til sammen fire sønner.- Tre av sønnene jobber på sjøen, de to eldste er ferdigutdannede skippere. Sistemann går fortsatt på ungdomsskolen. Han mente han skulle bli politi ei stund, men nå har han visst endret mening og vil bli matros.

Han legger til at de som foreldre ikke har lagt noen føringen for hva guttene bør velge. Men det er nok helt klart at også de vil ha sjøen som arbeidsplass.