Nordskaget

- Dette er ingen god sak for administrasjonen i Frøya kommune. Saken strekker seg tilbake til 2009, da Holahauan boligfelt ble regulert. Nå er vi kommet til 2017, uten at det har skjedd noe, og nå er argumentet at det blir for dyrt å bygge ut. Dette aksepterer jeg ikke, sier Remy Strømskag (H), som selv bor i grenda hvor det er regulert 15 tomter på Holahauan.

Dyrere tomter enn beregnet

Som lokalavisa har fortalt tidligere, er det først det siste året at det er gjort forhandlinger med grunneierne om kjøp av tomtearealene. Tidligere teknisk sjef Sigrid Hanssen fortalte i mars om at prisforlangende fra grunneierne var langt høyere enn kommunen hadde regnet med. Til siste formannskapsmøte la rådmannen fram forslag om at kommunen dropper å kjøpe området og bygge ut infrastrukturen der. Det ble vist til at et siste bud på 75 kroner kvadratmeteren ikke var akseptert fra grunneiere.

Remy Strømskag sier at dette ikke kan stemme.

- Jeg vet at dette ikke stemmer. I følge grunneierne har de fått et tilbud på 75 kroner kvadraten, men at de venter på å forhandle på dette. Grunneierne oppfatter ikke at det er forhandlet ferdig. Denne saken handler om at administrasjonen ikke ønsker å bygge ut, sier Remy Strømskag.

Må dokumentere forhandlingene

Da formannskapet behandlet saken sist uke, kom uenigheten om hvorvidt forhandlingene med grunneiere var å betrakte som avsluttet, opp i diskusjonen. Opposisjonen foreslo at saken ble utsatt til forhandlinger var avsluttet, men dette ble nestemt av flertallet. De vil at saken skal tas til kommunestyret, der rådmannen må legge fram dokumentasjon på at forhandlingene om pris er gjennomført, og at forhandlingene er avsluttet fra begge parter.

Kristin Reppe Størø (Ap) ble kjent inhabil i saken da hun er medeier i et boligfelt bare tre kilometer fra Holahauan.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no