-Det gikk litt tyngre enn forventet både for meg og laget. Målsetningen før start var å få se 14-timerstallet. Jeg tror den tiden hadde vært innen rekkevidde dersom det hadde vært bedre vindforhold. For det var bra kjørestyrke i gruppa, sa 53-åringen fra Hammervika til Hitra-Frøya. Han var en av tre frøyværinger som var på plass da de satte kursen for hovedstaden i morgentimene på lørdag.

Stig Tonny Johansen fra Sistranda og Asle Jektvik som opprinnelig kommer fra Svellingen, var også på jakt etter en god opplevelse i den 540-kilometer lange klassikeren. Stig Tonny måtte dessverre kaste inn håndkleet. Han slet med å få i seg næring og dermed ble det vanskelig å holde kroppen i gang. Næring er et must i et så langt og krevende ritt som det Den store Styrkeprøven er.

Vanskelige vindforhold

De to andre frøyværingene kom frem til Oslo for egen maskin. Det var for første gang på mange år mulig å sykle bortimot tørrskodd mellom de to byene. Denne gangen var det vinden og ikke regnet som var den største utfordringen. Kolbjørn og de andre lokale syklistene fikk den i fleisen allerede da de syklet ut av Trondheim sentrum. De hadde motvind fra da av og til de var fremme.

-Den lite gunstige vindretningen påvirket helt klart tidene. 16 timer og 41 minutter var dårligere enn vi hadde sett for oss. Men de aller fleste opplevde at det gikk både betydelig tyngre og senere i år som følge av forholdene. Det var imidlertid lite å utsette på moralen ettersom det var mange i gruppa som var villige til å gjøre en jobb i front med tanke på å holde farten oppe, sa Jektvik.

Forbedret bestenoteringen

Han kunne glede seg over en kraftig forbedring av bestenoteringen. Kolbjørn har ikke vært i nærheten av 16-timerstallet på sine fire andre starter. Den fine fremgangen skyldes først og fremst at han har gjort en solid treningsjobb både på egen hånd og sammen med resten av gruppa. Jektvik hadde 5000-kilometer i beina da startskuddet smalt. Han mener det bør ligge på det nivået for å få en best mulig opplevelse.

-Hvor stor sannsynlighet er det for at du stiller igjen neste år, Kolbjørn?

-Jeg vet ikke om dette er dagen til å ta stilling til det. Jeg må få årets ritt ut av hodet og kroppen før jeg er i modus til å vurdere det. De siste ukene og månedene har det meste handlet om styrkeprøveforberedelser. På mandag starter derfor en ny tidsregning, sa han som på ingen måte vil utelukke at det blir flere turer på sykkelsetet opp mot Hjerkinn og nedover Gudbrandsdalen.