- Vi gleder oss kjempemye, sier Hege Alice Østmark, sekretær i styret for Hitratroppen. Hun reiser sammen med troppen fredag morgen mot den svenske øya i Østersjøen.

- I år har vi en solid tropp med utøvere til fotball, både på dame og herresida, volleyball-damene, herrer i golf, og begge kjønn representert i skyting, utdyper Østmark.

Skulle gjerne hatt med håndball og vektløftere

Hun skulle ønske at også håndball og vektløftning var idrettsgrener det var mulig å konkurrere i under lekene.

- Sånn er det dessverre ikke. Hitra har sterke og dyktige utøvere, både i håndball og på vektløftersida, som kunne gjort det godt i en slik konkurranse.

Medaljer i kofferten

Likevel har hun håp om at hitterværingene har medaljer med seg i kofferten hjem.

- Under Island Games på Jersey, som var for to år siden, hentet skyttergutta Roy Aune og Jørgen Olsen hjem medaljer til Hitra. Vi har håp om at det kan gjenta seg i år. Samtidig er vi klar over at vi kommer til å møte god motstand i alle grener, sier Østmark.

Liten tropp – stor stolthet

Med godt over 3000 utøver fra små og store øyer rundt om i verden er Hitra og Frøyas tropper relativt små i sammenligning. Men stoltheten over å få representere hjemstedet er slett ikke mindre.

- Vi er svært stolte over å få vise at vi er hitterværinger, og representerer Hitra. Det er svært sosialt å reise sammen slik. Og det etableres et sterkt samhold i troppen, hvor vi heier hverandre frem på tvers av idrettsgrener.

I tillegg til det sosiale seg Østmark en annen positiv effekt av Øylekene.

- Øylekene er med på å holde ungdommene lengere i idretten. Mange trener med Øylekene som mål, og det synes jeg er positivt, forteller Hege Alice Østmark.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no