Rent vann engasjerer mange i og omkring Tranvikan. Det viste oppmøte på ungdomshuset i Tranvikan sist helg. De som ikke fikk til å møte ringte i forkant og meddelte sin interesse.

God margin

En enkel og uoffisiell opptelling i møtet viser at beboerne har god margin til kravet kommunen setter i sitt vedtak om minimum 20 abonnenter.

Det var diskusjon og spørsmål rundt både økonomi, bygging og drift av anlegget, og om hvordan dette kan eller skal gjennomføres når kommunen ikke skal stå for bygging og drift.

Sigrid Hanssen svarte etter beste evne og orienterte fra møtet med rådmann angående saken.

Det ble satt ett foreløpig styre for andelslaget fram til første årsmøte. Dette styret skal jobbe videre med kartlegging og konkretisering av abonnenter, og se på løsninger for levering av vann til så mange som mulig.

Nytt møte

Neste møte ble satt til 26. august, samme tid og samme sted. Til det møtet er det veldig viktig at de som vil ha vann melder seg. Vannledningen og fordelingsnettet som andelslaget skal stå ansvarlige for, prosjekteres og dimensjoneres med bakgrunn i påmeldte andelseiere på dette tidspunktet.

De som er interessert i prosjektet bes ta kontakt med en av de som sitter i det foreløpige styret. Disse er Gunnvald Larsen, Hilde Mellemsæther, Magne Børset og Sigrid Hanssen.

«Tranvikan vannlag» har også egen gruppe på Facebook.