Audiografklinikken Audioplus sin avdeling på Fillan har nylig utvidet åpningstiden sin i fra en til to dager i uka.

Slipper reising og ventetid

Rett ved inngangen til Hitra legekontor blir audiograf Marita Sletvold å treffe hver onsdag og torsdag.

Audioplus har hatt avdeling på Hitra i noen år nå, og utvider åpningstiden til to dager fordi de opplever at det er et behov.

- Å kun ha åpent et par ganger i måneden ser vi blir for lite. I tillegg ønsker vi i størst mulig grad å være tilgjengelig for kundene våre i øyregionen, sier Marita Sletvold.

Ved å benytte seg av klinikken på Hitra, slipper øyværingene å dra langt for kun en liten justering på for eksempel høreapparatet sitt, påpeker audiografen.

- Det blir fort en mer omstendig prosess å komme seg inn til Trondheim når vi kan gjøre det samme her. Med utvidet åpningstid får vi også raskere hjulpet de som trenger det. Vi sier at man får time hos oss i løpet av to uker, men det hender også at det er mulig å få "drop in-time" på kort varsel. Det er bare å ta kontakt så finner vi en løsning.

Tester hørsel og apparat

Hos Marita kan man måle hørselen sin.

- Om nødvendig blir man henvist til videre oppfølging hos spesialister på fagområdet. Vi samarbeider også med NAV i forhold til det økonomiske.

På Fillan kan man ta avstøpninger med en gang, til vanlig ørepropper eller for eksempel jaktpropper. Det er mulig å teste ut flere ulike høreapparat. Her selges også renseprodukt og batteri.

Stadig yngre sjekker hørselen

En audiograf hjelper mennesker i alle aldre med ulike typer hørselsproblem. Tendensen er at stadig yngre mennesker kommer innom for å sjekke hørselen sin, legger Sletvold til.

- Det er viktig at hørselen og eventuelt hørselstap kartlegges tidlig, for i i ettertid er det lite man kan gjøre med skader på hørselen.

Det er lurt å være føre var blant annet ved arbeidsplasser med støy, sier Marita Sletvold.

- Over tid kan det være lurt å beskytte seg mot vibrasjoner og høy lyd. Er det ønskelig stiller vi gjerne opp med kurs, rundt for eksempel hvordan hørselen vår fungerer.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no